Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Делујемо доста добро, али нисам задовољан одбраном у првом делу

Црвена звезда је на гостовању против ФМП-а у Железнику наишла на највећи отпор од почетка такмичења у Супер лиги, али је успела да стигне до трећег тријумфа захваљујући високим процентима шута за два поена (70,7 одсто) и са линије слободних бацања (83,3 одсто).

ФМП је у првом полувремену био потпуно равноправан ривал. На крају су по асистенцијама оба тима била изједначена (24:24), домаћин чак успешнији у скоку (26:22), а укупан индекс оба тима (ФМП 93, Звезда 108) говори да се у Железнику играла одлична кошарка, са чиме се сложио и плеј црвено-белих Василије Мицић:

– Квалитетна партија са обе стране. Честитао бих екипи ФМП-а на одличној борби и мојој екипи на победи. Знали смо да ће бити веома тешка утакмица јер су они прваци домаће лиге, доста су намучили Партизан у пријатељским мечевима, тако да смо знали шта нас очекује. Окрећемо се наредним мечевима и подижемо форму за оно што нас чека у наредном периоду.

1mic mic

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић имао је замерке на 46 примљених поена његовог тима у првом полувремену.

– Не могу да будем задовољан одбраном у првом делу утакмице. Примили смо превише кошева за 20 минута. Та трећа четвртина је била добра. Ту смо успели да преузмемо контролу и на крају да стабилно приведемо утакмицу крају. Настављамо даље са радом и припремама дуела који нас чекају.

Ипак, било је то нападачки одлично издање црвено-белих.

– Делујемо доста добро, доста озбиљно, радимо и спремамо се за оно што нас очекује и сигурно да је у анализи свега онога што смо прошли до сада битна претпоставка свега онога што треба да радимо до краја и на основу тога нормално у наредном периоду очекујем да све што смо замислили спроведемо у дело и да немамо неких проблема што нам је јако битно. Уколико то буде тако сигуран сам да ћемо спремни дочекати плеј-оф – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment