Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Спартак однео бодове из Београда

Рукометаши Црвене звезде претрпели су и шести узастопни пораз. Спартак Војпут је славио у Београду резултатом 25:22 (13:12) у мечу 7. кола плеј-офа.

Грешке, промашаји и одбране голмана Антеља и Абаџића обележили су почетак меча, тако да ниједна екипа није успела да стекне осетнију предност. Ипак, гости из Суботице су средином првог дела игре направили серију од 4:0 преко Ђекића, Љубојевића, Жупањца и Лојаничића за вођство од 8:5 у 17. минуту. Звезда није имала решење за чврсту и покретљиву одбрану ривала, па је често претила и пасивна игра. Није било расположеног стрелца у тиму, што се одразило на поменути заостатак.

Међутим, постепено су изабраници тренера Перуничића успели да повежу редове. Екипу је покренуо млади Спасоје Гачевић разорним ударцима са дистанце, да би након пречке Жупањца из седмерца, а нешто касније и његовог преступа, капитен Тодоровић изједначио на 10:10 у 28. минуту бомбом под пречку у ситуацији када је домаћи састав био са играчем мање. Суботичани су са два брза поготка Љубојевића поново стекли два гола предности, али је незаустављиви Гачевић још једним ефектним поготком успео да смањи на 12:13, а Спартак Војпут није искористио последњи напад у првом полувремену након тајм-аута.

1tdr

У наставку Спартак одмах долази до плус три новим головима Жупањца и Љубојевића, црвено-бели успевају да одрже корак и смање на два разлике у три наврата преко Гачевића, Леовца и Николића за 15:17, али након тога упадају у један лош нападачки период у коме дуже време не постижу гол. Није помогла ни Златановићева одбрана седмерца Кнежевићу, јер су се грешке, промашаји, али и снажна одбрана ривала и успешне интервенције Абаџића смењивале као на траци, што гости користе и стичу четири гола предности (20:16).

До краја црвено-бели не успевају да се тргну. На терену је био и ровити Мандић, али Суботичани до краја одржавају вођство од три до четири разлике преко расположеног голгетера Лојаничића. Било је прилике да се финиш учини занимљивим. Павловић је смањио на 20:23, затим Златановић одбранио још један седмерац, али на другој страни и Абаџић излази као победник након шута Павловића са крила. Пресечен напад црвено-белих и погодак Љубојевића у контри ставили су тачку што се тиче победника овог меча.

Најефикаснији на утакмици био је Милош Лојаничић са девет погодака, док је Борислав Љубојевић пет пута погађао мрежу. Код црвено-белих су по пет пута били прецизни Спасоје Гачевић и Александар Павловић, док је капитен Дарко Тодоровић постигао четири гола.

1sg

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК ВОЈПУТ 22:25 (12:13)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 300. Судије: Радуловић и Савић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 6 (4), Спартак Војпут 6 (3). Искључења: Црвена звезда 6, Спартак Војпут 10 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Бојичић 1, Радосављевић 1 (1), Драгутиновић, Настић, Гачевић 5, Столић, Антељ, Павловић 5 (2), Златановић, Тодоровић 4, Николић 1, Мандић, Бабић 2, Кљајић 1 (1), Леовац 2.

СПАРТАК ВОЈПУТ: Косовић, Ристић, Пеић Тукуљац, Ђекић 3, Перовић, Кнежевић 1 (1), Љубојевић 5, Лојаничић 9, Радуловић, Дистол, Жупањац 4 (2), Јелић 1, Басарић 1, Ракоција, Чупић 1, Абаџић.

Након 7. кола Звезда је пала на шесто место, јер и даље има само два освојена бода пред нови вечити дерби против Партизана.

Повезане вести

Leave a Comment