Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Сениори сигурни у Железнику

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након тесног првог полувремена, додали су гас у другом и на крају заслужено тријумфовали у Железнику против ФМП-а резултатом 91:83 (25:23, 24:23, 26:12, 18:25).

Актуелни шампион наставио је победнички низ у кошаркашкој лиги Србије и након три меча има максималан учинак. У трећем колу црвено-бели су били бољи од ФМП-а у Железнику резултатом 91:83 (25:23, 24:23, 26:12, 18:25). Пред око 500 гледалаца у дворани „Баскет ленд“ у Железнику најбољи у победничком тиму био је Митровић са 13 поена док су по 12 додали Кинзи, Штимац и Јовић. У пораженој екипи, најефикаснији био је Добрић са 21 поеном.

Стартна петорка: Цирбес, Јовић, Митровић, Дангубић, Кинзи.

Изузетно атрактивна кошарка у првих 10 минута са доста поена и лепих потеза са обе стране. Млада и перспективна екипа ФМП-а пружала је добар отпор изабраницима Дејана Радоњића и током већег дела прве четвртине имала предност. Пред старт друге деонице било је 23:23.

Наставило се динамично на оба дела терена, кошаркаши Звезде успели су да преузму вођство али никако нису успевали да се „одлепе“ резултатски. Расположеном Милеру придружио се Цирбес у пар наврата, и управо тај двојац је одржавао предност српског шампиона. До краја полувремена играла се резултатска клацкалица у којој су кошаркаши Звезде сачували минимално вођство 47:46.

1-fmp-cz-3

Две тројке Немање Дангубића и поени Кинзија донели су прву осетнију предност актуелном шампиону 58:50. Убацили су црвено-бели у већу брзину и после неколико добрих одбрана стигли су поени у транзицији и после нове тројке Таренса Кинзија било је до тада максималних 67:55. Расположен је био Штимац током треће деонице и уз разноврсну игру Милера, Звезда је пред последњи период имала високих 73:58.

У последњој деоници није било превише напетости, српски шампион је потпуно преузео контролу на мечу и сигурном игром одржавао високу предност. Изузетно млада екипа ФМП-а показала је и у овом мечу да се састоји од доста перспективних играча на које ће српска кошарка моћи да рачуна у наредним годинама. Кошаркаши Звезде одиграли су још један добар меч и сигурном игром уписали трећу победу из исто толико мечева у КЛС-у. Коначан резултат био је 91:83.

КК Црвена звезда Телеком: Кинзи 12, Дангубић 8, Митровић 13, Лазић 4, Мицић, Симоновић 7, Гудурић 6, Јовић 12+8ас, Милер 11+7ас, Цирбес 6, Штимац 12.

У четвртом колу кошаркашке лиге Србије, КК Црвена звезда Телеком игра 19. маја од 19:30 у Панчеву против екипе Тамиша.

Повезане вести

2 comments

srbin sa kosmeta мај 15, 2016 at 17:50

pustiti lazica,dangubica,micica,stimca,otici ce i kinzi,miler i cirbes. Dovesti zagorca,jaramaza,amere 1,2 i 5,prikljuciti dobrica,aranitovica i bice bolje nego ove odine

Reply
pera мај 16, 2016 at 21:40

A što to ti misliš da mi pustimo igrače koji mogu nositi narednu sezonu. Laza je reprezentativni igrač, Danguba takodje. Micić će sigurno biti bolji naredne sezone. Štimara se podigao u drugom delu sezone dokazao da može da bude dobra bekap petica pogotovo što Zirbi odlazi najverovatnije. Pomenuti Dobrić je igrao KLS a Aranitović još nema kvalitet da zameni bilo kog od navedenih igrača i to mora da postigne. Svi igrači Zvezde imaju moju podršku i dokazali su da su tim. Kad se završi sezona e onda ćemo kalkulisati.

Reply

Leave a Comment