Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Србија зове: Буди део историје са Декијем и Џонијем у репрезентацији Србије у фудбалу на песку

У наредном периоду биће формирана репрезентација Србије у фудбалу на песку, а два некадашња истакнута Звездина члана из шампионских дана имаће значајно место у свему томе.

У питању су Дејан Миловановић, некада најбољи играч домаћег шампионата, бомбардер са Маракане, бивши капитен Црвене звезде, играч са највише одиграних утакмица за Црвену звезду од распада СФР Југославије и Никола “Џони“ Мијаиловић, стандардни леви бек и узданица шампионске генерације црвено-белих из сезоне 2013/14.

1dexa5-

Они ће се ставити на располагање Дејану Кнежевићу, првом селектору репрезентације Србије у фудбалу на песку који је већ дуже време и помоћник селектора футсал селекције Србије Аце Ковачевића. Поред њих ту ће бити Марко Перић, капитен футсал репрезентације Србије и његов саиграч из националног тима, резервни голман Немања Момчиловић.

Коначан састав репрезентације Србије у фудбалу на песку биће одређен после селективних тренинга који почињу 20. маја на теренима клуба Шарк на Ади Циганлији, а сви заинтересовани могу се пријавити уз попуњен FORMULAR, након чега ће потенцијални кандидати бити позивани на тренинге.

Ово је нешто потпуно ново на нашим просторима што се тиче одабира репрезентативаца, а основно мерило неће бити године играча, већ њихово умеће и вештина у фудбалу на песку. Наглашено је да ово може бити велика прилика за фудбалере из нижих фудбалских лига и футсал екипа да покажу своје фудбалско знање и изборе се за место под сунцем, такође испишу историју уколико буду постали чланови прве репрезентације Србије у фудбалу на песку.

Они који постану репрезентативци имаће прилику да наступају у дресу Србије већ на турниру који ће бити одржан од 24. до 26. јуна на Ади Циганлији, а на коме ће учествовати Русија, Шпанија, Швајцарска, Украјина, Мађарска, Италија и Португал, а такмичарски фудбал на песку почиње квалификацијама за Европско првенство, утакмицама у Москви од 1. до 3. јула, затим почетком септембра стартују и квалификације за Светско првенство, што је више него довољан мотив за снове многих фудбалских занесењака који би за кратко време могли да избију у први план.

Повезане вести

Leave a Comment