Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Против Спартака за прекид црне серије

У последњем мечу 7. кола плеј-офа рукометаши Црвене звезде у недељу од 19 часова у Спортском центру Шумице дочекују екипу Спартак Војпута.

Црвено-бели су у серији од пет узастопних пораза, практично су се опростили од борбе за пласман у регионалну лигу и европска такмичења, али због величине клуба, велике традиције и славне историје морају под хитно да се пробуде и зауставе лош низ у који су упали још од другог кола.

Имајући у виду све проблеме које екипа има са повредама, то неће бити нимало лако, али Спартак ће према позицији на табели бити можда и најлакши ривал од свих који до краја сезоне чекају екипу Ненада Перуничића, тако да морају јурити два бода сада и у дербију против Партизана, јер је тешко очекивати да могу да изненаде Металопластику и Војводину које се боре за шампионску титулу. Одсуство Младена Шотића и Алексе Кљајића било је више него приметно на гостовању против Слоге у Пожеги, а уз то су ровити Ненад Мандић и Дејан Бабић били потпуно индиспонирани завршивши меч без погодака. Мандић ће због проблема са ременом и обновљене повреде највероватније пропустити наредна два меча, док Бојичић такође има проблем са раменом уз ситније повреде осталих првотимаца. Када се на то додају седам промашених седмераца, само један погодак у последњих 11 минута, ни добре роле голмана Дејана Златановића, Александра Драгутиновића и Уроша Радосављевића нису могле да извуку Звезду из још једног пораза. Дебитовао је и Александар Павловић, појачање из нишког Железничара са три поготка, још је капитен Дарко Тодоровић оставио солидан утисак, али остатак тима састављен од врло младих играча није могао да парира искуснијем и физички снажнијем противнику. Податак о чак 16 нереализованих седмераца од укупно 34 у досадашњем току плеј-офа говори да црвено-бели немају сигурност и рукометаша који би могао да добије стално задужење за извођење казнених удараца, јер су се многи измењали до сада, али без завидне реализације. Сигурно је да ће посебно памтити Слогиног чувара мреже Миленковића који их је тотално избацио из концентрације, зачарао гол и натерао на седам неуспешних покушаја, што је заиста превише и то се више не сме поновити, јер је практично директно утицало на коначан исход.

Ако неки противник не лежи Звезди у последње две сезоне, онда је то Спартак Војпут, који је био успешнији и прошле сезоне, а и ове је славио у 2. колу плеј-офа у Суботици са сигурних 27:20. Управо од тада је и почело посртање црвено-белих, који су последњу победу остварили на почетку плеј-офа против Слоге 27. марта у Београду резултатом 26:20. Без обзира на све проблеме, што је много, много је, и време је да се коначно оствари тријумф.

Није ни Спартак у форми, јер је од поменутог меча са Звездом у Суботици остварио само једну победу, против Слоге на гостовању (30:29), па тренутно има три бода више од црвено-белих и налази се на четвртој позицији, али су њихови порази били врло тесни, сва три пута са по два гола разлике против Металопластике, Војводине и Партизана. Стандардно им је најјачи адут у нападу Бојан Жупањац, а одлично су покривени на свим позицијама, па су ту још Борислав Љубојевић, Милош Лојаничић, Милан Кнежевић, Веселин Јелић, Ђорђе Ђекић, Вукашин Ракоција, Марко Перовић, Иван Дистол, Слободан Чупић, Давор Басарић и поуздани голмани Владимир Абаџић и Радуле Радуловић, што на крају може да буде велика предност Суботичана с обзиром на Звездин окрњени састав који од почетка сезоне ниједну утакмицу није био комплетан.

Биће то и окршај убојитих стрелаца, јер су Спартаков Бојан Жупањац са 34 поготка и Звездин Александар Драгутиновић са 32 гола међу најефикаснијим рукометашима у плеј-офу.

Да би црвено-бели коначно стигли до бодова или барем једног, морају да држе концентрацију током целог меча, јер екипе попут Спартака не опраштају опуштање. Грешке у додавањима свести на минимум, развући одбрану ривала што је могуће више како би пивотмен добио употребљиве лопте, у одбрани одиграти што агресивније и надати се још једном Златановићевом одличном издању на голу, али све ће ипак зависити од тога у каквом саставу ће домаћи тим истрчати на терен због проблематичног здравственог билтена.

                                  ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК ВОЈПУТ

                                               7. КОЛО ПЛЕЈ-ОФА

                                            НЕДЕЉА, 15. МАЈ 2016.

                                СЦ ШУМИЦЕ – БЕОГРАД, 19:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment