Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПријатељске утакмицеФудбал

Без победника на Маракани: Звезда – Олимпијакос 2:2

У пријатељској утакмици између братских, београдских и атинских црвено-белих без победника – 2:2. Виђен је добар фудбал, пуно лепих потеза, и на крају по свему приказаном реалан реми.

Дуго очекивани фудбалски спектакл завршен је на фантастичан начин. Црвена звезда и Олимпијакос су пружили изванредну фудбалску представу и задовољили 21.120 гледалаца, који су дошли да уживају у овој утакмици. Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић извео је готово најјачи састав, како би у утакмици са озбиљним европским ривалом још једном сагледао све предности и мане своје екипе.

Почетак утакмице није наговештавао оно што ће се догађати касније. Обе екипе биле су доста резервисане, и у првих пола сата мало тога је могло да се види. Међутим, финишу првог полувремена, утакмица се отворила. Све је почело у 35. минуту када је штопер Олимпијакоса неспретно реаговао, и веома силовито тукао по сопственом голу, али је опрезан био Хименес. У наставку акције, лопта је стигла до Катаиа који погађа стативу. Ипак, није дуго Црвена звезда туговала за овом приликом, јер је већ у следећем нападу повела. Била је то добра акција Петковића који је у простор избацио Срнића, а овај саставио са голом Петра Орландића, од којeг се лопта одбија у мрежу и доноси Звезди предност.

Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

Вођство нашег клуба није трајало дуго. У 39. минуту, Олимпијакос је извео брз контранапад, а брзоноги Сантос је утрчао иза леђа одбране Звезде и прецизним ударцем савладао Дамира Кахримана. Резултатом 1:1, отишло се на одмор.

У наставку је виђена права фудбалска рапсодија. Ређале су се шансе на обе стране, меч је обиловао лепим потезима и још лепшим акцијама, оа су сви присутни на стадиону могли да уживају. Срнић је био први који је могао да затресе мрежу у другом полувремену, али није прецизно шутирао. У 53. минуту виђен је најлепши потез на утакмици, у режији Александра Катаиа. Био је то контранапад Црвене звезде по левој страни, Катаи је прихватио лопту, вукао све до казненог простора где је ефектним дриблингом прошао бека Олимпијакоса, а потом још ефектније пласирао лопту у мрежу, и још једном показао каквог мајстора Црвена звезда има у својим редовима. Ипак, поново су фудбалери Црвене звезде изгубили концентрацију, и после само три минута примили су гол. Ибањез је остао сам против двојице фудбалера Олимпијакоса на левој страни, Грци су то искористили да упуте добар центаршут, а спретно је на другој стативи реаговао Касами.

Судећи по шансама које су уследиле, просто је невероватно да је 2:2 и остао коначан резултат утакмице. Одмах након примљеног гола, Плавшић је имао стопостотну прилику, али је голман Капино одлично интервенисао и спречио сигуран погодак. Чак ни велики број измена није утицао да темпо и квалитет игре опадну. У наставку утакмице, у игру су ушли Михаило Ристић, Марко ГрујићАдам Мичел, штопер са Новог Зеланда који се налази на проби у Црвеној звезди, потом ГаврићВиеира, и млади Урош Рачић. Олимпијакос је у завршници утакмице имао три одличне прилике. У два наврата је Дамир Кахриман сјајно интервенисао, а једном је статива била савезник, овога пута Црвене звезде, након прилике Себе. Последњу озбиљну прилику Црвена звезда је имала у последњем минуту утакмице, када је Хуго шутирао главом, али поред гола.

Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

Током другог полувремена, цео стадион је скандирао име тренера Црвене звезде Миодрага Божовића и „Грофе, остани“, уз транспарент на северу „ИГРАЛИ У ЕВРОПИ ИЛ’ НЕ, НАША ЖЕЉА ЈЕ ДА ГРОФ ОСТАНЕ.“. Гроф је отпоздравио, а скандирање се наставило и у моментима када је Звездин тренер давао изјаву за телевизију након меча. По завршетку меча, фудбалери обе екипе пришли су северној трибини, где су били поздрављени од стране навијача Црвене звезде и Олимпијакоса. Сјајан завршетак сјајне утакмице, која ће се дуго памтити!

Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

Пријатељска утакмица

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОЛИМПИЈАКОС 2:2 (1:1)

Београд. Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 21.120 Судија: Срђан Јовановић. Стрелци: 1:0 36.минут Орландић, 1:1 39.минут Хернани, 2:1 53.минут Катаи, 2:2 56.минут Касами.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Рендулић, Луковић (Мичел), Ибањез (Виеира), Доналд (Рачић), Ле Талек (Грујић), Плавшић (Ристић), Катаи, Срнић (Гаврић), Орландић. Тренер: Миодраг Божовић.

ОЛИМПИЈАКОС: Роберто (Капино), Ботиа (Вурос), Масуаку (Бухалакис), Салино (Цимикас), Да Коста (Сиовас), Камбиасо (Здјелар), Миливојевић (Касами), Фортунис (Домингез), Фустер (Пардо), Хернани (Дурмаз), Пулидо (Себа). Тренер: Марко Силва.

ТОК УТАКМИЦЕ

4. Шут Да Коште али преко гола.

13. Ослободила се Звезда притиска гостију, покушава да дође до прилике али без доброг завршног паса.

34. Две одличне шансе за наш тим! Прво је умало ДА Кошта постигао ефектан аутогол, затим и Катаи погођа стативу, али гола нема.

36. 1:0, Гол за Звезду! Стрелац је Орландић који је искористио пас Срнића и лако пласирао лопту у мрежу, која се одбила од њега.

38. Гол, 1:1! Брзо стиже Олимпијакос до изједначења. Ернани је избегао дефанзивцима нашег тима и савладао Кахримана.

44. Дриблао је Катаи у шеснаестерцу гостију али неуспешно. Жути картон за Доналда.

45. Шут Фортуниса из слободног ударца са дистанце али сигуран Кахриман.

Крај првог полувремена.

53. Гол, 2:1! Феноменалан погодак Катаија који је одлично прихватио лопту по левој страни, стигао до гола гостију и потом лобовао голмана Хименеса.

56. Гол, 2:2! Ново изједначење. Искористили су гости центаршут са десне стране, а погодак је постигао Касами главом на асистенцију Парда.

57. Црвена звезда је кренула са центра и након дуплог паса Орландића и Плавшића, Плавшић излази очи у очи са Капином, који феноменално интервенише.

67. Добра прилика за госте са леве стране, међутим сигуран Кахриман.

70. Одличан шут са дистанце Ибањеза, али за мало поред гола.

72. У игри су Грујић и Мичел, нешто раније ушао је Ристић.

82. Себа у одлично прилици али шутира право у Кахримана.

85. У одлично прилици Дурмаз али његов ударац иде за мало поред гола. У игри је и млади Рачић.

89. Улази и Хуго Виеира.

90+2. одличан ударац Виеире главом након центаршута Петковића али поред гола.

Крај утакмице.

Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

Повезане вести

3 comments

окнарб мај 8, 2016 at 23:13

наравно да их не можемо платити као страни клубови,али сијести разговарати да је циљ пробати ући у лигу шампиона.морамо имати и јаку клупу. мислим да су та двојица играча уз пробојно крило и двојицу играча у одбрани карике које недостају

Reply
окнарб мај 8, 2016 at 23:10

када играмо идућу пријатељску’?све усмијерити за враћање ђуричића и имењака му ђорђевића

Reply
Grga мај 8, 2016 at 21:12

Lepo, nema šta! Ali nikada mi neće biti jasno zašto igramo bolje protiv jačih protivnika, a u ligi ovog proleća ne možemo da sastavimo dva normalna napada. Mada Olimpijakos sigurno nije igrao punim gasom, ali opet, nismo loše igrali. Orlandić dečko… i ono malo samopouzdanja što je imao čim je došao izgubio je. Ne može da doda loptu kako treba, a gol kolenom ne računam. Sve u svemu, mislim da imamo čemu da se nadamo, pogotovo ako se pojačamo još malo. Mogu oni, samo kad hoće. Ne smeju nikog da potcene, a u 3. kolu i nadam se plejofu ni da previše cene i eto nas ili u LŠ ili u LE.

Reply

Leave a Comment