Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисти у финалу! Дерби за титулу!

Дерби у финалу!

Ватерполисти Црвене звезде савладали су и у другом мечу полуфиналне серије плеј-офа Војводину 9:8 (3:2, 4:3, 1:0, 1:3) и резултатом 2:0 у серији заказали дерби у финалу! Најефикаснији је био Бранко Пековић са 3 гола.

Након четири године, дерби у финалу! За титулу шампиона у ватерполу бориће се Црвена звезда и Партизан! Црвено-бели су савладали Војводину у Новом Саду 9:8, у неизвеснијој утакмици него на Ташмајдану.

Звезда је добро отворила у утакмицу и до полувремена имала два гола предности, а на крају треће четвртине три гола. Деловало је да ће изабраници Риста Маљковића рутински привести меч крају када је капитен, искусни Пековић на мање од пет минута до краја повисио на 9:5, али је у последњој деоници Војводина успела да смањи разлику и да се приближи фавориту. Коначан резултат поставио је Гвоздановић пет секунди пре краја меча.

Велике замерке имају из Црвене звезде на суђење, уложене су и жалбе на суђење и делегата.

У финалу дерби, Партизан је славио у Крагујевцу и такође после два меча осигурао финале. Први меч је на програму 22.маја на Ташмајдану, реванш је 25.маја на Бањици, а евентуална мајсторица 28.маја на Ташмајдану. Последњи пут вечити ривали у дербију су одлучивалу о шампиону 2012.године, када је Партизан славио после великих драма, а каријере завршили Владимир Вујасиновић и Југослав Васовић.

Војводина – Црвена звезда 8:9 (2:3, 3:4, 0:1, 3:1)

Базен на Клиси. Гледалаца 300. Судије: Виријевић и Станојевић. Искључења: Војводина 7, Црвена звезда 8.

ВОЈВОДИНА: Виторовић, Марић 1, Шиман 1, Тубић, Тенебојм, Прекогачић, Гвоздановић 4, Ћатовић 1, Тркуља, Шулц, Рогач 1, Марчета,Филиповић. Тренер: Цукић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Јанковић, Поповић 1, Репановић 1, Кљајевић, Рацков, Аксентијевић, Андрејевић 1, Илић, Танкосић 2, Драшковић 1, Пековић 3, Тодоровски, Никочевић. Тренер: Маљковић.

Повезане вести

Leave a Comment