Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пети узастопни пораз црвено-белих

Рукометаши Црвене звезде претрпели су и пети узастопни пораз у плеј-офу. Црвено-бели су поклекли на гостовању против Слоге у Пожеги резултатом 19:24 (10:14) у 6. колу доигравања за првака Србије.

За Црвену звезду је дебитовао Александар Павловић, појачање из нишког Железничара, али се одсуство крилних рукометаша Младена Шотића и Алексе Кљајића много осетило у игри Београђана.

Добар почетак гостију из Београда и вођство од 7:4 преко расположених стрелаца Александра Драгутиновића и Уроша Радосављевића није наговештавало велики пад у другом делу првог полувремена. Међутим, голман домаћих успео је да одбрани чак четири седмерца Звездиним рукометашима. Да су Драгутиновић, Радосављевић, Павловић и Тодоровић били прецизни из казнених удараца, екипа Ненада Перуничића не би била у резултатском заостатку након првог дела сусрета. За кратко време Слога је са четири поготка у низу преокренула на 8:7, Драгутиновић је изједначио у 21. минуту, али је до полувремена гостујући тим постигао само два поготка. Голман Пожежана Александар Миленковић био је изузетно расположен и одбранио бројне ударце Звездиним играчима, док су на другој страни домаћи постигли три гола у низу и до краја првог дела игре одржали до тада највећу предност од четири разлике (14:10). Проблеми са мањком играча условили су Ненада Перуничића да прави бројне измене, а нису помогли ни тајм-аути у покушају да се екипа тргне и врати у игру.

Почетак другог полувремена донео је много боље издање Црвене звезде. Одбрана Златановића, неискоришћен напад Слоге, два поготка капитена Тодоровића и један талентованог Павловића и црвено-бели су пришли на само гол заостатка (13:14). Међутим, домаћин узвраћа серијом од 3:0, да би гости преко Драгутиновића и Тодоровића пришли на 15:17 у 42. минуту.

Нови Звездин налет, чвршћа одбрана, интервенције Златановића и нови голови Драгутиновића и Радосављевића доносе прилазак на гол заостатка (18:19). Ипак, то је практично било све што су црвено-бели учинили. Олако су допустили Пожежанима да преломе меч и до краја нису искористили још три седмерца. Павловић је погодио стативу, док је чувар мреже домаћих одбранио казнене ударце Николићу и Радосављевићу. Уз много грешака у нападу, било је и грубих прекршаја играча Слоге, због којих је искључен Мандић, који је ушао у расправу са њима. Бунио се и Тодоровић из истих разлога, а за то време је Слога искористила своје шансе и серијом од 5:0 стигла до недостижне предности. Пред крај је млади Димитрије Столић реализовао седмерац и прекинуо Звездину десетоминутну агонију.

Седам неискоришћених седмераца, Бабић и Мандић практично без учинка у нападу, одсуство Шотића и Кљајића, недовољан број квалитетних играча за овај такмичарски ниво и бројне грешке кумовали су још једном неуспеху и поред велике подршке групе Звездиних навијача којима се клуб захваљује на бодрењу уз извињење што њихови љубимци нису успели да прекину серију пораза.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде били су Александар Драгутиновић и Урош Радосављевић са по шест голова. У екипи Слоге истакли су се Немања Гојковић са пет и Милан Павловић са четири поготка. Голмани Александар Миленковић и Дејан Златановић били су понајбољи актери меча.

СЛОГА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 24:19 (14:10)

Пожега – Хала спортова. Гледалаца: 1.000. Судије: Марић (Панчево) и Машић (Зрењанин). Седмерци: Слога 2 (2), Црвена звезда 10 (3). Искључења: Слога 8, Црвена звезда 6 минута.

СЛОГА: Раковић, Милићевић 2 (2), Стевановић, Стојчић, Делибашић, Спасић 2, Пернар, Миленковић, Петровић 2, М. Павловић 4, Андрејевић 3, Бојанић, Калтак 3, Гојковић 5, Димитријевић, Лаковић 3.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Бојичић, Радосављевић 6, Драгутиновић 6 (1), Гачевић, Столић 1 (1), Антељ, Милосављевић, А. Павловић 3 (1), Златановић, Тодоровић 3, Николић, Мандић, Бабић, Леовац.

Црвена звезда и Слога имају по два бода на дну плеј-оф табеле. Екипа Ненада Перуничића у следећем колу дочекује Спартак Војпут.

Повезане вести

Leave a Comment