Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Дангубић: Чека нас велики изазов

Шампион се припрема за почетак последњег такмичења ове сезоне – Супер лиге Србије, а крилни кошаркаш екипе са Малог Калемегдана, Немања Дангубић, оптимиста је у погледу на нове обавезе које очекују црвено-беле у наредном периоду.

– Имали смо два дана одмора. У четвртак смо кренули са тренинзима и полако се спремамо за Супер лигу која почиње у недељу, тако да морамо да се вратимо у ритам тренинга и да подигнемо форму за Супер лигу.

За разлику од осталих конкурената за висок пласман, Звезда није имала велику паузу због четвртфиналних мечева Евролиге и завршнице доигравања АБА лиге.

– Имали смо нон-стоп утакмице, тако да немамо проблем што се тиче тог такмичарског дела. Можда треба пар дана одмора да ухватимо и једноставно да се пребацимо на наставак сезоне. Због таквог распореда осталих лига је морало тако да се уради. Не може то да утиче. Ми једноставно морамо да играмо као што смо играли целе сезоне и да не размишљамо о систему или начину такмичења.

Дангубић је нагласио да неће бити лако против било ког тима, али је издвојио Мегу и Партизан као највеће претње браниоцу титуле.

– Све екипе које су ушле у Супер лигу заслужују ту место и сигурно је да ће свако против Црвене звезде дати максимум, тако да има доста квалитетних и занимљивих екипа које годинама играју Супер лигу. Мислим да ниједан меч неће бити унапред добијен. Мораћемо да изађемо на терен и добијемо утакмицу. Мега и Партизан ће тражити своју шансу у Супер лиги. Овај период који су имали су искористили да се максимално припреме за Супер лигу. Мега је довела Рашића на позицији плејмејкера, ту је Зубац који се прикључио, Луваву се враћа, сигурно ће бити другачија екипа. Партизан има квалитет и показао је од доласка тренера да је озбиљна екипа, довели су још играча, тако да што се тиче те завршнице мислим да ће бити веома занимљиво и сигурно нас чека велики изазов – закључио је млади кошаркаш Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment