Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мичел на проби, преговара се са Андријом Луковићем

Управа Црвене звезде се након освајања 27. шампионске титуле бацила на проналажење квалитетних фудбалера за будућност и два имена су кандидати да понесу црвено-бели дрес сазнаје Спортски журнал, а преноси Телеграф.

У питању су штопер са Новог Зеланда Адам Мичел и офанзивни везни фудбалер Андрија Луковић, члан холандског ПСВ-а.

1am

Мичел је рођен 1. јуна 1996. године, висок је 184 центиметра, ове сезоне је наступио на 10 од могућих 14 мечева за ВаиБОП у Премијершипу на Новом Зеланду, добио два жута картона и на терену провео 889 минута, а у претходне две сезоне је био стандардан у екипи Вондерерса одигравши по 12 сусрета. Са репрезентацијом Новог Зеланда до 17 година освојио је шампионат Океаније 2013. године, а играо је и на Светском првенству за фудбалере до 20 година. Занимљиво је да Мичел поседује и држављанство Хрватске, а у Звезди се налази на проби, тако да ће се тек видети да ли ће задовољити стручни штаб српског шампиона. Уговор са клубом му истиче 30. јуна, тако да нема препрека да потпише уговор са Звездом уколико прође пробу.

Андрија Луковић је рођен 24. октобра 1994. године, висок је 189 центиметара и један је у низу Звездине деце на које клуб није озбиљно рачунао, па је себи крчио пут наступајући за Рад (35 лигашких мечева, пет погодака у периоду од 2012. до 2014. године) и БАСК (три меча) на позајмици 2012. године, да би од 2. августа 2014. године постао члан холандског ПСВ-а, парафирао трогодишњи уговор и до сада наступао за млади тим екипе из Ајндховена (35 утакмица, један гол, од тога ове сезоне 11 мечева, седам као стартер и један погодак). Запажен учинак имао је на Европском првенству за играче до 19 година у Литванији 2013. године када је са два поготка био најбољи стрелац Србије у освајању златне медаље коју је и донео екипи поготком у финалу против Француске у 57. минуту за тријумф од 1:0. Пре тога је био стрелац првог гола и у групној фази у победи против Турске од 2:1. За селекцију до 19 година одиграо је девет мечева и постигао три поготка, док је у дресу младе репрезентације Србије до сада сакупио три утакмице и постигао два гола, оба против Андоре 7. октобра прошле године у победи резултатом 5:0.

О Луковићевој каријери бригу води некадашњи Звездин голгетер Марко Пантелић. Контакт је већ успостављен и у наредном периоду се очекује више информација по овом питању с обзиром да је млади фудбалер под уговором са холандским клубом до 2017. године.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6CbmLj2WME

Повезане вести

Leave a Comment