Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ибањез: Ова титула ми пуно значи

Луис Ибањез је и у овери титуле на гостовању против Вождовца био један од најбољих на терену. Асистирао је Сикимићу за победоносни гол након центаршута са леве стране, а нешто касније уследило је и велико славље након сазнања да је Војводина савладала Чукарички, чиме је 27. шампионска титула и математички обезбеђена.

– Гледали смо ту утакмицу до краја и после тога смо славили. Надали смо се да ће Војводина да направи добар резултат. Ми смо добили ово што је требало и чекали смо до краја да видимо какав ће бити овај резултат и на крају смо прославили.

Популарни Лучо је обогатио своју трофејну колекцију још једним пехаром за који је истакао да има посебно место у његовом срцу.

– Значи ми пуно. Освојио сам 10 титула са Динамом, али ова титула ми је некако… Очекивао сам је јако, остао сам до задњег минута ту да видим како ће то проћи и када ћемо славити. Стварно ми пуно значи, а сада очекујем да сваку утакмицу до краја првенства одиграмо како треба, а онда се окрећемо Европи.

Нови систем такмичења који се примењује од ове сезоне утицао је да се титула обезбеди знатно касније него што је то по огромној бодовној предности могло да се деси, па се за оне који нису помно пратили сезону чак могао стећи утисак да се Звезда са Чукаричким борила за пехар.

– Нисмо се борили. Ми смо требали још прошле године да освојимо ако гледамо по бодовима, али на крају смо спали на плус шест и биле су нам тешке ове задње две утакмице, али битно је да смо освојили титулу.

Ипак, на Врачару Звезда није пружила партију налик онима из јесењег дела, а томе су кумовали некомплетан састав и лош терен.

– Терен је био лошији, киша је падала. Можда смо се ми превише истрошили и можда сада не играмо најбоље што можемо, али надам се да ћео до краја сезоне играти боље и да ћемо већ у суботу показати праву игру. Вратиће нам се Катаи, Хуго и Груја. Надам се да ћемо победити и ту и следећу, да прославимо титулу.

Наредни ривал је екипа Војводине, коју са клупе предводи бивши Звездин тренер Ненад Лалатовић.

– Квалитетна екипа. То се види. Узели су нам бод тамо. Играју јако добро и можемо рећи да су квалитетна екипа. Сигурно ће доћи по бод.

Уколико не буде смањена казна Дисциплинске комисије ФС Србије, Звезда ће и против Војводине бити без помоћи својих навијача.

– То је нама јако тешко. Види се… Да су навијачи били ту сигурно против Чукаричког не би изгубили. Био би другачији резултат. Надам се да ће против Радничког из Ниша сви бити ту да славимо заједно – закључио је Ибањез мислећи на меч последњег кола против Нишлија.

Повезане вести

Leave a Comment