Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисти убедљиво до предности у плеј-офу

Ватерполисти убедљиво до победе

Ватерполисти Црвене звезде убедљиво су савладали новосадску Војводину у првом мечу полуфинала плеј-офа на Ташмајдану – 11:5 (3:2, 4:1, 3:0, 1:2).

Звезда је врло брзо дошла до своје игре и предности. Једино је у првој четвртини било донекле резултатски неизвесно, Војводина је успела да поведи 2:1, након чега су црвено-бели у потпуности преузели контролу над утакмицом и дозволили гостима само један гол у наредне две четвртине. Поново је на голу сјајан био Алесандро Краљ, који је дословно спустио рампу, лопта није имала пролаз, забележио је пар врсних интервенција. У другом полувремену, Звезда је повећавала предност, имала неколико прилика да тотално потопи Новосађане код резултата 10:3, Драшковић највише, али помало опуштеност у нападу, а помало и контрафаулови, промењен судијски критеријум, па је Војводина успела да избори на крају, у односу на игру, подношљив пораз.

Голгетерски расположен је био Срђан Аксентијевић, који је био најефикаснији са 4 гола. Два пута су матирали голмане Војводине Драшковић и Илић, иако је црногорски интернационалац имао неколико прилика да побољша свој учинак. Свој првенац у каријери постигао је млади 17-дишњи Златан Никочевић (1999), члан Звездиних млађих категорија и тако допринео да Звезда убедљиво слави у првом мечу полуфинала плеј-офа.

Реванш се игра у суботу, у Новом Саду, а екипа која прва дође до две победе пласираће се у финале. Убедљиво је славио и Партизан против Радничког из Крагујевца на Бањици, па нам се смеши ново ватерполо финале у режији „Вечитих ривала“.

Осим ватерполо дуела, за викенд нас очекује и фудбалски дуел на Маракани, као и одлучујући одбојкаши дуел између Црвене звезде и Војводине.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 11:5 (3:2, 4:1, 3:0, 1:2)

Базен Ташмајдан. Гледалаца: 400. Судије: Путниковић и Рагач. Играч више: Црвена звезда 10 (8), Војводина 7 (0). Петерци: Црвена звезда 1 (1), Војводина.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (16 одбрана), Јанковић, Поповић, Репановић, Кљајевић, Рацков, Аксентијевић 4, Андрејевић, Илић 2, Танкосић 1, Драшковић 2, Пековић 1, Тодоровски, Никочевић 1. Тренер: Ристо Маљковић.
ВОЈВОДИНА: Виторовић (4 одбране), Марић, Шиман, Тубић, Тенебојм, Прекогачић, Гвоздановић 1, Ћатовић 1, Тркуља 1, Шулц, Рогач 1, Марчета 1, Филиповић (2 одбране). Тренер: Цукић.

Повезане вести

Leave a Comment