Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда гостује у Пожеги

Такмичење у плеј-офу улази у другу половину, а рукометаши Црвене звезде у суботу гостују против Слоге у Пожеги. Меч се игра у Спортској хали Пожега са почетком од 19 часова.

Црвено-бели су и поред кадровских проблема, изостанака Бабића и Бојичића, као и Матичића, Дамњановића и Станка Димитрића на које већ дуго не могу да рачунају, пружили врло добру партију на гостовању против браниоца титуле, екипе Војводине у Новом Саду, али је домаћи тим у финишу ипак стигао до два бода, тако да екипа Ненада Перуничића након пет кола има учинак од два бода и налази се на петој позицији на табели.

Пред саставом из Љутице Богдана је пет сусрета до спуштања завесе на још једну сезону, од тога три на гостујућим теренима, тако да је објективно борба за висок пласман у овом тренутку далеко, јер као што је недавно изјавио стратег нашег тима и рукометна легенда Ненад Перуничић: “Исцедили смо суву дреновину“, мислећи на то да је екипа дала све од себе у односу на свој квалитет и повреде које су дошле у тренутку када су многи очекивали да Звезда нападне титулу због освојене прве позиције у Супер лиги. Признаје Перун и да је направљена грешка што је клуб пустио седам-осам играча у паузи, довео мањи број врло младих, па је екипа касније била ослабљена и на тренинзима и на утакмицама због настале ситуације са ситнијим повредама и неповољног здравственог билтена око повратка на терен тројице важних рукометаша. Откривено је и да цео Звездин тим на месечном нивоу кошта свега 6.200 евра, али Перуничић као велики борац ипак не прихвата никакав алиби за последње неуспехе.

На минулом гостовању у Новом Саду заблистао је млади Алекса Кљајић, који је летео тереном попут Петра Ненадића из најбољих дана, постигао осам погодака и наговестио да црвено-бели добијају аса који их у будућности може повести ка дуго чеканој титули. Можда му само остаје жал због неискоришћеног седмерца, јединог који је екипа Црвене звезде имала на утакмици. Младен Шотић се такође истакао завидном реализацијом, брзином у контрама и без обзира на тесан пораз може се рећи да је Звезда на овој утакмици добила фантастичан крилни тандем, чији останак у клубу не би смео да долази у питање на дужи временски период. Дејан Златановић је феноменално бранио, нанизао 14 успешних интервенција, постигао ефектан погодак са велике удаљености и био најзаслужнији што су гости из Београда били озбиљан ривал актуелном шампиону до самог краја утакмице. Александар Драгутиновић је дао велики допринос са пет голова, као и капитен Дарко Тодоровић и Дејан Бабић. Ипак, за подвиг и освајање бодова недостајали су Мандић и Бојичић, а тек да су спремни Матичић, Дамњановић и Димитрић много тога би било другачије и по пласману на табели.

Црвено-бели су са Слогом ове сезоне одиграли три меча. Пожежани су били успешнији у Супер лиги славивши и на гостовању (28:26) и код куће (25:21), а Звезда се делимично реванширала на почетку плеј-офа убедљивим тријумфом у Београду са 26:20.

Слога је тренутно без бодова са свих пет пораза и у предстојећем сусрету види своју шансу да прекине лош низ, док би Звезда да стигне до првог тријумфа на гостовањима у плеј-офу, избегне последњу позицију и покуша да ухвати прикључак са екипама које су у горњем делу табеле. То уопште неће бити лако, имајући у виду изузетно врућ терен и пуну халу која очекује Звезду у Пожеги, али и квалитетног ривала који у својим редовима има трећег стрелца плеј-офа, капитена Милана Павловића са 29 голова. У том сегменту не заостају ни црвено-бели са двојицом међу првих 10, јер је Александар Драгутиновић на деоби пете позиције са 26 погодака, колико имају још Милош Орбовић из Војводине и Алекса Максић из Партизана, док је Младен Шотић девети стрелац са 18 постигнутих голова. Слога има и најбољег извођача седмераца, јер је Александар Миличевић реализовао свих пет казнених удараца. Звезда је екипно у том сегменту најлошија са девет промашених седмераца (15/24), док је Слога нешто боља са реализацијом од 65 одсто (13/20). Београдски тим ће за позитиван исход морати знатно чвршће у одбрани, јер екипа до сада има далеко најмање искључења од два минута у плеј-офу – свега 10, док Слога са 19 такође спада међу нежније клубове.

Екипе се одлично познају и нема много простора за изненађење. Црвено-бели ће имати своју шансу уколико понове партију из Новог Сада. Уз отклањање још неких недостатака сви се надају прекиду црне серије од четири пораза, али и домаћин има своје адуте и такође жели да прекине још дужи низ од пет сусрета без победе.

                                   СЛОГА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                                        6. КОЛО ПЛЕЈ-ОФА

                                      СУБОТА, 7. МАЈ 2016.

                        СПОРТСКА ХАЛА ПОЖЕГА, 19:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment