Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Још једна победа и …

Одбојкаши Црвене звезде су тријумфом у Новом Саду прошлог четвртка дошли на корак од пете узастопне титуле шампиона Србије. После велике борбе у пет сетова, наш тим је вратио „брејк“, па их сада само једна победа дели од новог трофеја.

У првој утакмици, Звезда је држала све конце у својим рукама, и заслужено повела у финалној серији. Чинило се да ће слично бити и у другом мечу, али Звезда је тада изгубила два практично добијена сета, што су Новосађани знали да искористе и изједначе резултат у серији. У трећем мечу, а првом у Новом Саду, Војводина је одлично кренула, добила убедљиво први сет, да би Звезда узвратила у другом. Домаћа екипа је поново подигла ниво игре, и релативно лако решила трећи сет у своју корист, али то није обесхрабрило наш тим, који је успео да преокрене резултат, освојивши наредна два сета. Звезда је сада јако близу титуле, али, наравно, ништа још увек није готово. Војводина има јаку екипу, ове године је учествовала у Лиги шампиона, и сигурно неће одустати од шансе да продужи финалну серију. Црвена звезда и Војводина су се ове сезоне састајали већ шест пута, и скор је 4:2 у корист нашег тима, али потребно је победити још ту једну утакмицу, и донети нови пехар Спортском друштву Црвена звезда. Средњи блокер Црвене звезде, Никола Мунћан, истиче да је његова екипа посебно мотивисана да већ у среду заврши серију:

„Максимално смо мотивисани. Нема већег мотива од тога да нам је једна победа потребна да крунишемо сезону са максималним успехом. Екипа која буде имала више жеље и више мотивације у датом тренутку, односно сутра, ће тријумфовати. Не бих желео да сада дајем неке прогнозе пошто је то стварно незахвално. Војводина је одлична екипа. То су показали и у ове три утакмице финалне серије које смо одиграли. Наша жеља и вера да ћемо на крају успети да консолидујемо редове и да ћемо победити се у претходном мечу исплатила. Верујем да смо управо због те победе у благој психолошкој предности, али то опет не мора ништа да значи.“

У изјави за званични сајт нашег одбојкашког клуба, Мунћан види и притисак, који је сада евидентно на страни домаћина, као шансу за свој тим:

„Налазе се под великим притиском јер морају да победе. Пробаћемо то да искористимо и да им задамо последњи ударац, да направимо „блок“ њиховој игри и да потом из „контранапада“ дођемо до шампионске титуле. Уколико и не остваримо победу није све готово. Постоји и пети меч који се игра пред нашом публиком, али ми ћемо учинити све да већ сутра прославимо освајање шампионске титуле.“

Утакмица ће се играти у малој сали СПЕНС-а, а улаз ће бити бесплатан. Позивамо све навијаче, пре свега из Новог Сада и околине да дођу у среду у халу, и помогну нашем тиму да поново одбрани титулу најбољег у Србији. Као што је познато, утакмице ова два тима су одувек били празници одбојке, што је разлог више да хала буде пуна. За оне који не буду у могућности да меч прате уживо, обезбеђен је директан телевизијски пренос (РТС2).

Идемо до нове победе, и титуле!

Четврти меч финала плеј-офа Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Војводина НС семе – Црвена звезда,

Дворана: СПЦ „Војводина“, Нови Сад, среда, 04. 05. 2015. године, 17:30h

Повезане вести

Leave a Comment