Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Ђоковић: „Нисам се двоумио да ли да дођем“

Новак Ђоковић
Новак Ђоковић

Први рекет Србије и најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, данас је по први пут заиграо фудбал на Маракани у дресу свог омиљеног клуба.

– Било је занимљиво, уживао сам. Радовао сам се, наравно, првом фудбалу на Маракани, мом омиљеном стадиону. Долазио сам овде као дете много пута и уживао у утакмицама. Сада сам имао прилику да заиграм фудбал, што је изузетно. Међутим, овде се не ради о мени, нити о било ком индивидуалцу који је данас изашао на терен, већ о хуманитарној акцији где се сви боримо за бебе, за један много леп повод, а то је да прикупимо што више за инкубаторе, да би бебе, деца и мајке имали што боље услове – напомиње Ђоковић.

Новак истиче да је за промену било веома пријатно играти фудбал уместо тениса. Такође, пун је хвале за девојке које су се данас веома трудиле.

– Одлично је било заиста, поготово ми се свидело како игра нападачица са бројем седам. Било је интересантно и другачије, јер је било јако мало фудбалера на терену, свих осталих је било доста. Све време сам гледао да се не нађем у офсајд замци, али сам водио рачуна и да не будем себичан. Али, циљ је данас био да се добро забавимо, и да се на трибинама окупи што више људи.

Новак сматра да је веома важно да се јавне личности укључе у хуманитарне акције.

– Јако је битно, мислим да свака иоле успешна личност мора да има увек ту свест да врати свом народу, да помогне људима којима је помоћ највише потребна. Када сам добио позив за овај догађај, нисам се двоумио да ли ћу доћи или не – закључио је Ђоковић.

Повезане вести

Leave a Comment