Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Лазић: Још имамо домаћу лигу да завршимо

Један од најмлађих у Звездином тиму је и талентовани бек Марко Гудурић, који ће сигурно памтити 2. мај и освајање титуле у Сремској Митровици када је освојио прву титулу са црвено-белима у сениорској конкуренцији.

– Шта рећи, сјајно је имати овакве навијаче на гостујућем терену и освојити титулу. Стварно прелеп осећај и за мене прва титула, надам се само једна у низу.

У кратким цртама Марко се осврнуо на целу сезону у регионалном такмичењу.

– Тешко је сада причати, али сигурно да је била тешка сезона, као што сви знамо, много повреда, много промена играчког кадра, али успели смо то све да пребродимо и да освојимо ово што је било најбитније за нас.

Мега је и поред проблема са повредама пружила добре игре у финалној серији, тако да екипи са Малог Калемегдана није било лако да одбрани пехар.

– Знали смо сви како игра Мега. Спремали смо се за то. Добро смо се спремали, добар посао смо одрадили и заслужено победили.

1aba15-16

Заменик капитена Бранко Лазић најтрофејнији је кошаркаш ове генерације. Ово му је био већ шести пехар са црвено-белима, по чему је један од најтрофејнијих кошаркаша у клупској историји у којој су рекордери Срђан Калембер и Милан Бјегојевић са по девет титула. Специјалиста за дефанзивне задатке и одличан тројкаш похвалио је млади тим Мега Лекса на сјајним играма.

– Пре свега желим да честитам екипи Меге на сјајној, фантастичној сезони. Показали су још једном да, иако су најмлађи тим у лиги, успели су да дођу до финала упркос годинама и мањем буџету и све уз доста мање искуства. Они ће сигурно бити узданице како српске, тако и европске кошарке. Стварно још једном честитке њима и тренеру Милојевићу на досадашњем раду и желим им успех и у домаћој лиги.

Још један задатак је испуњен, а Лазић је честитао и свима у клубу на одбрани титуле првака у АБА лиги.

– Одбранили смо титулу, испунили смо још један циљ који смо зацртали ове године. Наравно, увек је лакше освајати него бранити, али упркос свему, иако смо добили 3-0, није било лагано одбранити. Доказ су ове три утакмице које смо играли јако тешко са њима. Доста напора смо уложили да их добијемо. Честитке тиму, клубу и свим људима у клубу на титули.

Остало је још домаће такмичење, за многе и најслађе за крај, где црвено-бели такође бране титулу.

– Сезона још није готова. Још имамо домаћу лигу да завршимо. У сваком случају досадашњи резултати су сјајни, тако да сам задовољан што се тиче досадашњег дела.

Повезане вести

Leave a Comment