Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Гудурић: Идемо мирне главе и без еуфорије у Митровицу

Марко Гудурић је у првој финалној утакмици имао свој шоутајм када је поенима у серији донео Звезди недостижну предност, а и у другом мечу финалне серије АБА лиге потив Мега Лекса био је врло запажен са учинком од осам поена и чак шест асистенција.

– Тешка утакмица, као и прва. Знали смо да ће бити тешко свих 40 минута, да морамо озбиљно да приступимо утакмици, што мислим да смо урадили боље него у првом мечу, где смо имали неке падове. Направимо неку разлику, па дозволимо да се они врате, што овог пута није био случај. Држали смо резултат, држали смо одбрану, погодили смо на крају те шутеве и мислим да смо заслужено победили, али опет, тек је 2-0, морам тако да кажем јер је незгодна екипа. Можда им се опораве неки играчи за понедељак и сигурно да ће бити много тешко тамо, али идемо тамо без еуфорије, мирне главе. Као што сам рекао, биће тешко, они сјајно играју тамо, направили су неке велике победе ове године на њиховом терену и сигурно ћемо морати доста да се помучимо, као и у ове две утакмице.

Звездина игра је функционисала као песма у овом сусрету и чак осам играча је успело да постигне осам и више поена.

– То је неки стил игре који ми гајимо. Доста се ротирамо и играмо чврсту, агресивну одбрану, што мислим да екипи Меге не одговара, јер имају скраћену ротацију. Мислим да треба само да наставимо да играмо чврсто, што једноставније и у том случају неће бити проблема.

Апострофирао је Гудурић и дужу паузу између последње утакмице четвртфиналне серије Евролиге против ЦСКА и финала АБА лиге као нешто необично, јер је црвено-бели тим имао изузетно густ распоред утакмица ове сезоне, а Мега је имала још дужи период без такмичарског меча.

– Не знам да ли је разлог та пауза, али сигурно да ове године нисмо навикли на толику паузу. Навикли смо на утакмице сваки други-трећи дан и ова мала пауза је била незгодна, али мислим да то нема везе, него је једноставно екипа Меге незгодна. Ми смо то знали. Млади су, играју агресивно. Можда их је стигао тај умор, али ми смо одрадили сјајан посао и само треба да наставимо тако.

Сијасет дуела против најјачих клубова на Старом континенту као да је ојачало је Звезду пред сусрете у регионалном и домаћем такмичењу.

– Сигурно да значи неко искуство у Евролиги и играње тих јачих утакмица помаже и значи у овако специфичним утакмицама и противницима као што је Мега – рекао је Гудурић.

Повезане вести

Leave a Comment