Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Јовић: Ова утакмица је рецепт за трећу у понедељак

Стефан Јовић је био најкориснији играч црвено-белих у другом мечу финалне серије АБА лиге против Мега Лекса са 20 индексних поена. Плејмејкер браниоца титуле за 24 минута на терену нанизао је по девет поена и асистенција, по четири скока и украдене лопте и већ сада истакао кандидатуру за признање за најбољег кошаркаша плеј-офа регионалног такмичења.

– Изузетно важна победа за нас, првенствено што смо искористили предност домаћег терена, али сви знамо како Мега игра на свом терену, тако да очекујем још жешћи отпор за два дана. Видели смо да, без обзира на пуну дворану, екипа стварно има карактер и да се не предаје до последњег минута. Успели смо да преломимо меч знатно раније него што смо очекивали и ова утакмица је такозвани рецепт за ту трећу коју треба да одиграмо у понедељак.

Проблеми које екипа Дејана Милојевића има са повредама условили су да у овој утакмици не буду на тако високом нивоу као у првом финалном сусрету, али је ударна тројка Ивановић-Николић-Загорац поново правила невоље Звезди.

– Изузетно је важан сваки играч и од нас и код њих. Чињеница је да имају доста проблема са повредама. Ми смо их имали на самом старту сезоне. То је што је, нема кукања. Сигурно имао ту малу предност што се тиче ротације и то на најбољи начин користимо за сада. За све постоји први пут, па ћемо се потрудити да у понедељак покажемо идентичну игру као у другом мечу и да смањимо број грешака које смо имали, не само изгубљених лопти, него грешака и у одбрани и да покушамо то да решимо у понедељак – рекао је Јовић, који се по избору портала Еурохупс нашао у одабраној групи играча као један од кандидата за најбољег дефанзивца сезоне у Евролиги.

Повезане вести

Leave a Comment