Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Симоновић: Друга утакмица ће бити још тежа

Марко Симоновић је тројкама успео да обезбеди Звезди лепу предност у моментима када је Мега претила да може до подвига у првом сусрету финалне серије плеј-офа АБА лиге. Репрезентативно крило црвено-белих је убацило 15 поена и још једном одиграло значајну улогу у походу ка тријумфу.

– Прва победа, 1-0 у серији, идемо даље, тек смо почели. Видели сте да је изузетно тешко. Они су сјајна екипа, имају сјајне играче. Јесу млади, имају велики потенцијал и шансу да буду одлични играчи. Зато милим да треба да будемо много опрезнији у другој утакмици, јер ће бити још тежа. Они ће вероватно ући још јаче. Видели су да се игра нормално, да је утакмица тесна. Играмо још једну на нашем терену. Чим је кренуло навијање, подигли смо енергију и одбраном заслужено победили.

Симоновића најпре нису хтеле тројке, а затим је ушао у своју преознатљиву серију када је било најпотребније.

– У почетку је све нешто било кратка-дуга, кратка-дуга и морала је једном да уђе. Да смо у првом полувремену убацили неки шут вероватно би разлика била мало већа. Имали смо и неке без везе грешке, тројка, фаул испод коша, где им дајемо четири поена лагано, али успели смо да изнесемо све то и поред притиска прве утакмице. 

Велики отпор Меге и поред сијасет повређених играча није изненадио Симоновића.

– Сигурно да је за њих хендикеп што не игра мали Луваву. Он је стварно сјајан играч, али видите да и без њега они стварно играју сјајно. Деки то компонује супер и води их феноменално. Стварно су озбиљан тим – закључила је Звездина деветнаестица.

Повезане вести

Leave a Comment