Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Јовић: Све тензије остављамо ван терена

Пред почетак финалне серије АБА лиге против Мега Лекса, плејмејкер Црвене звезде, Стефан Јовић, сумирао је утиске након завршетка такмичења у Евролиги и нешто дуже припреме за борбу у којој је улог вредан трофеј.

– Знамо како смо завршили такмичење у Евролиги, историјски успех за клуб, два дана смо добили слободно и одмах после тога почели да се спремамо за финале АБА лиге. Мислим да ћемо кроз ова два дана колико још имамо времена да радимо пуним интензитетом, успети да се спремимо максимално и да спремни дочекамо тај финални окршај.

Јовић има рецепт за изузетно младу и полетну екипу Меге која је ове сезоне већ освојила један трофеј.

– Сви добро знамо да је увек теже освојити, него бранити, екипа Меге ће самим тим што је направила велики успех избацивањем Будућности у полуфиналној серији, имати растерећени приступ, што може да им олакша ситуацију. На нама је да одговоримо на њихов стил игре који је доста типичан у односу на све екипе у АБА лиги и да одреагујемо на прави начин, наметнемо наш стил и покушамо да добијемо.

Ривал има проблема са повредама, а у међувремену им је стигао и један новајлија.

– Искрено, с обзиром на појачања која су довели, малог Ивановића из Будућности, додуше ови странци који су ту сигурно да су били велика непознаница свима нама овде, али су људи из Меге знали шта раде… Опет кажем, тај њихов стил је доста типичан за ове наше просторе и то је оно на чему они базирају своју игру. У суштини, за мене није изненађење, јер је то млада екипа која врши притисак 40 минута и углавном све утакмице добија на ту физичку спрему.

Обично екипе које победе на старту плеј-оф серије на крају и тријумфују, због тога је и Јовић свестан колико је важно да црвено-бели већ на старту финалне серије оправдају очекивања и одбране домаћи терен.

У првом мечу пред нашим навијачима морамо да имамо прави приступ. Сигурно ће бити велики притисак с обзиром да се игра код нас, али све тензије које се стварају ван терена морамо тамо и да оставимо, да мирне главе изађемо на терен и одрадимо што бољи посао – закључио је диригент игре црвено-белог тима.

Повезане вести

Leave a Comment