Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Хероји омладинског вечитог дербија

Вечити дерби у Oмладинској лиги Србије донео је много радости Звездашима. Убедљива победа од 5:2 над Партизаном значи посебно младим играчима који се први пут у каријери сусрећу са утакмицом о којој су сањали док су одлазили на прве тренинге.

Лука Илић и Дејан Јовељић, стрелци на дербију, пренели су нам утиске са ове узбудљиве утакмице.

– Дерби је највећа утакмица која постоји у српском фудбалу. Сваки фудбалер сања о томе да буде део ње. Велика је част и само гледати, а бити на терену је невероватан осећај и велико искуство. Гол који сам дао ми је посебно драг и сигурно ћу га дуго памтити баш због тога што сам га постигао на свом дебитантском дербију – рекао је Лука Илић.

Дејан Јовељић се на јучерашњој утакмици чак три пута уписао у листу стрелаца.

– Није мала ствар дати највећем ривалу три гола. Нисам се томе надао, али пресрећан сам што се све овако завршило. Видео сам и код својих саиграча колико желе победу и нисам ниједног тренутка сумњао. Пре утакмице смо се договорили да покажемо ко смо и колико вредимо. Нису нас уздрмали мало лошији наступи у последња два кола, али нам је свакако била потребна победа како би подигла екипу и, ето, догодила се баш у дербију на врхунски начин. Велики је успех за нас што смо победили тешког ривала који има сјајне појединце – поручио је Дејан Јовељић.

Иако по годинама кадети, Илић и Јовељић током целе сезоне бележе одличне резултате у Омладинској лиги.

– То што смо млађи не примећује се на терену. Изабрани смо да будемо у овом тиму и нема разлике међу нама. Сви морамо да одговоримо на исте задатке подједнако добро – рекао је Јовељић.

Један од разлога добрих резултата које бележи ова екипа је другарство и добра атмосфера која влада у тиму. О томе сведочи и то да је, поред тога што се и сам уписао у листу стрелаца, Лука истакао да је пресрећан што је Дејан постигао три одлучујућа гола.

За разлику од Суперлиге у којој наши фудбалери имају велику бодовну предност, завршница Омладинске лиге Србије биће изузетно напета.

– При врху табеле је  велика гужва, поред нас ту су и Војводина, Партизан, Чукарички и ОФК Београд. Разлика је минимална и свакако ће бити неизвесно до самог краја. Ипак, надам се да ће титула завршити у нашим рукама, показали смо јуче како можемо да играмо и не видим разлог да не освојимо Омладинску лигу – рекао је Јовељић.

– Уколико освојимо титулу играли бисмо квалификације за Лигу шампиона за омладинце. То би нам много значило зато што бисмо били у прилици да одмеримо снаге са осталим европским екипама и да видимо колико заправо вредимо – поручио је Илић.

Овог викенда, бољи у дербију били су и наши кадети. Они су победили Партизан резултатом 3:1.

Повезане вести

Leave a Comment