Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Бриџ: Звезда вицешампион Србије

Звездини бриџисти нису успели да одбране титулу првака Србије, пошто су у финалу поражени од екипе НС-1 из Новог Сада.

Црвено-бели су успели да смање заостатак после првог дана са 31 на свега осам поена разлике, али су Новосађани у четвртој сеанси поново стигли до веће предности и на крају славили са 95 поена, што не одражава реалан развој ситуације у финалном мечу. Новосађани су тако стигли до пете титуле шампиона у последњих шест година.

У мечу за треће место БТБК је направио велики преокрет против Јагодине и стигао до бронзе. Елитни ранг напуштају три најслабије екипе – БНС који ће наредне сезоне наступати у Војвођанској лиги, Врњачка Бања која се сели у лигу Централне Србије и Земун који испада у Београдску лигу.

Коначан пласман и састави финалиста:

  1. НС-1, Нови Сад (Димитраки Зиповски, Горан Радишић, Ненад Мишковић, Бранислав Ђуричић, Данијел Ликар, Вук Трнавац, Никола Ђукановић, Зоран Шарић и капитен Дарко Парежанин)
  2. Црвена звезда, Београд (Зоран Колџић, Дејан Јовановић, Борис Алтман, Вељко Вујчић, Игор Ћурлин, Александар Вучић, Александра Ђорђевић, Стевица Кикић и капитен Марко Перишић)
  3. БТБК, Београд
  4. БК Јагодина
  5. БК Центар, Београд
  6. БНС, Банатско Ново Село
  7. БК Врњачка Бања
  8. Земун

Црвена звезда је до сада четири пута освајала титулу првака државе у бриџу и то 1996, 2001, 2008. и 2015. године, док је победник националног Купа била 1997. и 1998. године.

Повезане вести

Leave a Comment