Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Последња станица историјске сезоне

Европска стаза кошаркаша Црвене звезде Телеком дошла је до свог краја, а оно што је остало иза, то је успех, историјски успех.

Повреда капитена, проблеми са појачањима, убедљиви порази у Русији, дебакл у Мадриду, а после тога борба за Фајнал фор.

Мало ко се надао након старта сезоне и свих недаћа који су задесили српског шампиона да ће пролаз у Топ 16 бити реална опција. Међутим, чета Дејана Радоњића показала је невероватан карактер у наставку сезоне.

Падали су редом у „паклу Пионира“ – Реал, Химки, Бајерн, Кубан…Квалитетна појачања у наставку сезоне освежила су нападачки арсенал Дејана Радоњића и уз иступање Гудурића на велику сцену, црвено-бели су почели да сањају велике снове. Изборен је пласман међу 16 најбољих, а онда је као круна сезоне, први пут у историји, дошла борба за Фајнал фор у Берлину.

Нажалост, регионални шампион нашао се испред гиганта европске кошарке, екипе ЦСКА, која важи за једног од главних фаворита за освајање крова Европе. 3:0 делује убедљиво ако се гледа у глобалу, али партије које су пружали црвено-бели у тим мечевима даје им за право да изађу поносни из свега јер су у другом мечу имали напад за победу, а у преостала два својим фановима пружили неизвесну завршницу.

Последњи сусрет, у „Комбанк Арени“, био је прави спектакл.

Преко 18.000 гледалаца стигло је у највећу српску дворану како би пружило подршку и захвалило се својим љубимцима на изузетном успеху ове сезоне. Меч је као и прва два у Москви био изузетно узбудљив, пружили су одличан отпор црвено-бели, али је ипак велики квалитет и искуство екипе Димитриса Итудиса на крају пресудио и руски тим је славио 78:71.  Само речи хвале имао је грчки стручњак након сусрета:

„Звезда има све, све што је потребно једном кошаркашком тиму. Одлични играчи, добар тренер и наравно, феноменални навијачи.“

Велико поштовање и захвалност навијача исказана је после утакмице уласком на паркет и поздрављањем кошаркаша Црвене звезде, који су дуго остали после меча и заједно славили успех.

Европски пут је окончан, последња препрека је остала непремостива, али је историја исписана и ови момци су сваког Звездаша учинили поносним ове сезоне. Хвала им на томе и настављамо даље борбу за трофеје!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком финалну серију АБА лиге против екипе Мега Лекс започињу 28. априла у дворани „Александар Николић“ са почетком од 19 часова.

Повезане вести

Leave a Comment