Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Почиње одлучујућа борба за титулу

Одбојкаши Црвене звезде били су бољи од „вечитог ривала“ у полуфиналној серији, и укупним резултатом 3:2 у победама су прошли у финале, и дошли у прилику да се боре за нови трофеј. Времена за одмарање нема, а ривал у финалу ће има бити стари знанац – екипа Војводине.

Војводина и Црвена звезда су два најтрофејнија клуба у земљи и често су у међусобним дуелима одлучивала о трофејима. Сезона 2003/04 је била последња у којој се десило да један од ова два клуба не игра барем у полуфиналу плеј-офа националног шампионата. Тада је нашу екипу из четвртфинала елиминисала подгоричка Будућност, а у наредних једанаест сезона, Звезда и Војводина су се девет пута надметали у самој завршници националног првенства. У полуфиналима, ова две екипе су се састале седам пута, и резултат је 4:3 у корист Војводине, док су у финалу играли два пута у том периоду, и наша екипа је оба пута била успешнија. Надамо се да ће тако бити и ове сезоне.

Што се тиче текуће сезоне, све је водило ка томе да ће ова два тима поново одлучивати о најбољем у Србији. Војводина је на отварању сезоне нанела пораз Звезди у Суперкупу Србије, али је наша екипа оба пута била успешнија у Лиги. Војводини су та два пораза била једина у шампионату Србије, а плеј-оф су започели са друге позиције. У четвртфиналу су били бољи од Рибнице (два пута по 3:0), док су из полуфинала избацили Нови Пазар са 3:1 у победама. У Новом Саду су победили са 3:1 и 3:0, а након минималног пораза у трећем мечу (2:3), Војводина је у четвртом поново била сигурна (3:0), и тиме оверила пласман у финале. Новосађани су ове сезоне учествовали и у Лиги шампиона, пошто су након одустајања нашег тима из истог такмичења, добили прилику да се опробају у најелитнијем европском такмичењу. Са друге стране, наша екипа је након поменутог пораза у Суперкупу, поражена и на старту Првенства Србије од Спартака у Љигу, а потом је нанизала двадесет узастопних победа. У полуфиналу против Партизана, дошло је до евидентног пада форме након паузе од двадесетак дана и елиминације крагујевачког Радничког из четвртфинала (два пута по 3:0), па је серија продужена на пет мечева. Ипак, црвено-бели су у одлучујућем мечу били сигурни, и са 3:0 у сетовима стигли до новог финала. Искуство из европских такмичења имаће и наш тим, који је из осмине финала Купа изазивача елиминисан тек након „златног сета“, у утакмици против водеће екипе француског шампионата, Араго Сета.

Тешке мечеве очекује и тренер Црвене звезде, Драган Кобиљски, који је у изјави за званични сајт нашег одбојкашког клуба изнео само речи хвале за Новосађане:

„Војводина је најјача екипа у држави. То је екипа у коју је доста уложено због играња у Лиги шампиона. Имају искуство играња у најелитнијем европском такмичењу, тако да нас очекује једна веома тешка финална серија. Наравно, ми видимо наше шансе и да мислимо да не можемо да победимо не бисмо ни излазили на терен. Сигурно је да би нам који дан више одмора пријао, али тако је како је. Морамо ићи тим путем. Не размишљамо превише о томе. Идемо поен по поен, сет по сет, па ћемо видети како ће ићи…“

Као што је већ напоменуто, Црвена звезда и Војводина су често играли мечеве за памћење и директно одлучивали о трофејима. Нови празник одбојке је загарантован и зато позивамо све навијаче да у четвртак буду на Бањици и помогну нашој екипи да одбрани домаћи терен, и стигне до вођства у финалној серији. Звезда већ годинама нема адекватну подршку, и крајње је време да се то промени, а ови момци су то одавно заслужили.

Идемо до нове победе!

Први меч финала плеј-офа Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Војводина НС семе,

Дворана: УСЦ „Вождовац“, четвртак, 21. 04. 2016. године, 17:30h

Повезане вести

Leave a Comment