Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Звездине фудбалерке повеле, шампион преокренуо

Фудбалерке Црвене звезде претрпеле су још један пораз у плеј-офу Супер лиге Србије. Спартак из Суботице славио је у Београду резултатом 3:1 и повећао предност на шест бодова у односу на другопласирани Машинац.

Већ у 15. минуту црвено-беле су повеле са 1:0. Мирела Тенков се вешто снашла након дуге лопте која је прелетела комплетну одбрану гошћи, утрчала у казнени простор и рутински послала лопту у мрежу за свој 12. погодак у шампионату ове сезоне.

Након тога Суботичанке су заиграле агилније. Марија Илић је погодила пречку, а Сара Павловић је у 30. минуту изједначила на 1:1, јер је у покушају центаршута лопта добила неугодну путању и преварила Звездиног чувара мреже Јовану Ивановић. У финишу првог дела игре Спартак долази до потпуног преокрета и вођства од 2:1. Алегра Пољак је центрирала на прву стативу, а Сара Павловић била на правом месту и својим другим голом одвела гостујући тим до предности на полувремену.

Бранилац титуле је у другом делу контролисао дешавања на терену. Трећем голу Суботичанки претходила је статива првог стрелца лиге Милене Николић у 59. минуту, а само три минута касније успела је да постигне свој 28. погодак ове сезоне на асистенцију најбољег појединца утакмице Саре Павловић. Прилике за убедљивији тријумф нису реализовале Алегра Пољак и Тијана Филиповић. Спартак је повећао предност на челу табеле у односу на Машинац на плус шест, након ремија нишког састава против Војводине у Новом Саду (1:1).

Црвено-беле су пружиле солидну партију, али је искуснији тим још једном однео превагу. Звездине репрезентативке Мирела Тенков, Милица Мијатовић и Данијела Круз оставиле су најбољи утисак у редовима домаћег тима, док су код гошћи врло расположене за надигравање биле Сара Павловић и Алегра Пољак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 1:3 (1:2)

Београд – Помоћни терен стадиона Рајко Митић. Гледалаца: 200. Судија: Гордана Кузмановић (Лазаревац). Жути картони: Т. Ђорђевић и Круз (Црвена звезда). Стрелци: Тенков у 15. за Црвену звезду, а Павловић у 30. и 44. и Николић у 62. минуту за Спартак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ивановић, Тришић (од 74. Бобић), Т. Ђорђевић, Стојановић (од 65. Агбаба), Круз, Стефановић, Ерац, Тенков, Мијатовић, Благојевић, К. Ђорђевић (од 65. Аранђеловић).

Спартак: Костић, Буркерт, Крстић, Вајда, Малешевић, Пољак, Филиповић, Николић, Илић (од 87. Нгаска), Марковић (од 82. Маренић), Павловић.

Четири кола пре краја плеј-офа Црвена звезда је трећа на табели са четири освојена бода, једним више од Војводине са којом се састаје наредног викенда у Новом Саду.

Повезане вести

Leave a Comment