Moja Crvena Zvezda
ВажноДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Сикимић: Најдражи гол у каријери

Мало је фалило да јунак 151. вечитог дербија буде Предраг Сикимић.

Подигао је Сикимић навијаче на ноге у том 85. минуту када је постигао праву голчину.

– Фудбал је непредвидив. Нисам имао осећај да ће нам дати гол на крају, али то је фудбал. Гол који сам постигао ми је много значио, желео сам да га прославим са нашом армијом навијача на северу. Добио сам четврти картон због којег ћу пропустити наредну утакмицу, али вредело је. Мислим да сам три жута картона вукао још од Вождовца. Ако је могао да се добије жути, ово је био најбољи начин, јер ово ми је најдражи гол у каријери. Звезда је највећи клуб на Балкану, и дати гол за Звезду у дербију је нешто невероватно. Једино ми је жао што гол нема ту тежину коју би имао да смо победили. Али, ето, тако је то, пола минута нас је делило од победе, зато је фудбал тако занимљив – рекао је Сикимић.

Црвену звезду очекују завршне утакмице ове сезоне, у којима би врло брзо требало да обезбеди титулу и математички.

– Надам се да ћемо сезону завршити без пораза, то нам је следећи циљ. Остало нам је још шест утакмица, и не видим ко може да нам направи проблем и победи нас. Дошло је до благог засиђења, али верујем да екипа може можда и да победи све до краја, зашто да не. Следи нам поново Чачак. Био сам разочаран претходне недеље, много сам се разочарао. Не желим никога да увредим, али мислим на терен, наравно. Мислим да таквих терена не би смело да буде у Суперлиги. Не можеш да играш, да се крећеш, видиш да противничка екипа буквално иде на тај реми, и да је све томе подређено. Надам се да ће екипа показати карактер и издићи се изнад очајних услова за игру – рекао је Сикимић после утакмице.

Повезане вести

3 comments

Estrella Roja апр 16, 2016 at 23:46

Svaka čast za današnji gol, ali dolazak Sikimića u Zvezdu smatram u top 10 najbesmislenijih poteza u više od sedam decenija postojanja fudbalskog kluba. Znam da je sada mnogima heroj zbog izvanrednog pogotka večitom rivalu, i to mu niko ne može osporiti budući da ostaje zabeleženo njegovo ime u arhivi večitih derbija, međutim, ako objektivno sagledamo njegov učinak na terenu ove sezone, nevezano za ulogu rezerviste u skoro svim mečevima, onda ostaje dilema čemu dolazak jednog veterana kada nam evidentno nedostaje napadač mlađe generacije. Uz kvalitetnog stranca moramo imati i jednog golgetera sa našeg podneblja koji nije zakoračio u četvrtu deceniju života. Smatram da u Srbiji, uslovleno dekadentnim i defanzifnim fudbalom, trenutno nemamo ni jedno ime koje se ističe. Time i prodaja Jovića sada deluje još više nerezonski, mada ne mogu kriviti samo ovu upravu zbog „prodaje na kilo“ igrača koji će tek pokazati svoj raskošan talenat. Nažalost, neće u Zvezdi.

Reply
РУК апр 16, 2016 at 23:07

Браво! Дао си мајсторски гол, али џаба када је Кахриман све усрао…

Reply
ivan апр 16, 2016 at 23:49

Desava se .Sta vam je.Pa taj Kahriman se nas spasio u 150.derbiju,a idanas par puta.Bitna je titula.

Reply

Leave a Comment