Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Крај сезоне, Кораћ одбранио титулу

Кошаркашице Црвене звезде поражене су и у трећој утакмици финалне серије плеј-офа против Радивој Кораћа резултатом 63:73 (11:14, 22:25, 16:13, 14:21) и на тај начин завршиле сезону што се тиче сениорског тима.

Само у првој четвртини црвено-беле су се пар пута налазиле у вођству, а касније су поново јуриле предност ривала, прилазиле на два поена заостатка, али је Кораћ преломио утакмицу тројкама Јоване Пашић у последњем периоду игре.

Домаћи састав је повео са 5:2 тројком Вучковићеве, а уследио је одговор на другој страни са пет узастопних поена Снежане Чолић за преокрет и Звездину предност од 7:5. Још једна тврда утакмица у финалној серији донела је слабију реализацију на обе стране. Имале су црвено-беле и три поена вишка (10:7), али је Кораћ направио преокрет у финишу прве деонице и стигао до предности од 14:11 поенима Ање Спасојевић и погођеним слободним бацањима Андријане Васовић.

Период слабије игре гостујућег тима, бранилац титуле је обилато користио. Тројка Јоване Пашић, па још један погодак Спасојевићеве и тројка Андријане Васовић и већ је било 22:13. Шут за три поена био је моћно оружје првака Србије. Далекометним поготком Лидије Вучковић долазе и до двоцифрене предности од 25:15. Ипак, екипа Драгана Вуковића успева да смањи на само четири поена заостатка (27:31) са шест узастопних поена свог најбољег стрелца Катарине Зец. Кораћ узвраћа серијом од 8:1, да би Звезда тројком Снежане Чолић смањила на 33:39 за крај првог полувремена.

У наставку Звезда успева да приђе на минус два (43:45) након тројке Катарине Зец и поготка Александре Катанић, али поново не успева да поентира из игре више од три минута. На срећу, ни Кораћ није казнио у пуној мери такву игру гошћи, па црвено-беле остају у игри, да би након техничке грешке тренеру Кораћа Милошу Павловићу црвено-беле смањиле на само три поена заостатка (49:52) прецизним извођењем слободних бацања Снежане Чолић.

Црвено-беле су биле још неко време у игри, али их је са две тројке у кратком временском интервалу пресекла Јована Пашић, која је одвела Кораћ на плус девет (64:55). Затим је и Лидија Вучковић убацила тројку, Владинка Ерак додала два поена и код 71:57 на истеку 36. минута прича је практично била завршена. Наш најтрофејнији клуб је до краја само мало ублажио пораз и окончао сезону која ће ипак бити оцењена као успешна јер је освојен Куп Милана Циге Васојевића са екипом чији је просек година износио око 18.

Кораћ је одбранио титулу, а на трећој утакмици је погодио девет тројки из 23 покушаја, имао 10 украдених лопти више и девет изгубљених мање од Звезде, тако да ни предност црвено-белог тима у скоку (40:30) није помогла за брејк у серији. Јована Пашић је понела титулу МВП-а и најбољег стрелца финалне серије плеј-офа, а златне и сребрне медаље екипама су уручиле српске репрезентативке Ана Дабовић и Невена Јовановић.

Снежана Чолић је била МВП утакмице са 27 индексних поена. За 32 минута нанизала је 21 поен (шут за два 4/5, тројке 3/5, слободна бацања 4/5) уз седам скокова и четири асистенције. Катарина Зец је забележила 17 поена, девет скокова и три асистенције, док је Мина Ђорђевић стигла до дабл-дабл учинка од 11 поена и 10 ухваћених лопти. У победничком тиму најефикаснија је била Јована Пашић са 21 поеном, а додала је још девет скокова и четири украдене лопте. Ања Спасојевић је поред 13 поена имала и три скока, док је Наташа Бучевац убацила 10 поена уз пет скокова, по две асистенције и украдене лопте.

РАДИВОЈ КОРАЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 73:63 (14:11, 25:22, 13:16, 21:14)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 500. Судије: Јурас, Ивановић и Виријевић.

РАДИВОЈ КОРАЋ: Н. Вучковић 3, Васовић 7 (3 ск, 2 ас), Мандић 6 (9 ас, 3 ул, 3 ил), Спасојевић 13 (3 ск), Ерак 7 (5 ск), Пашић 21 (9 ск, 4 ул, 3 ил), Л. Вучковић 6 (5 ас, 3 ск, 2 ул), Бучевац 10 (5 ск, 2 ас, 2 ул, 3 ил). Нису играле: Турудић, Спаић, Илић и Стојиљковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Зец 17 (9 ск, 3 ас, 5 ил), Наумчев, Ковачевић, Богићевић 5 (6 ск, 2 ил), И. Катанић 3, А. Катанић 2 (3 ск, 2 ас, 5 ил), Ћирић, Чолић 21 (7 ск, 4 ас, 5 ил), Бојовић 4 (3 ск, 2 ил), Ђорђевић 11 (10 ск). Нису играле: Ђокић и Зукановић.

Јуниорке и кадеткиње имају врло изгледне шансе за одбрану титула на финалним турнирима шампионата Србије који ће уследити, а очекује се да наредне сезоне први тим Женског кошаркашког клуба Црвена звезда добије већу финансијску помоћ него до сада и озбиљније се појача у циљу повратка шампионске титуле после дуго времена.

Повезане вести

Leave a Comment