Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Шок завршница на Маракани, Партизан до бода кардиналном грешком Кахримана

Црвена звезда и Партизан одиграли су 1:1 у 151. вечитом дербију. Гол за наш тим постигао је Предраг Сикимић, а изједначио је Евертон, након катастрофалне реакције Кахримана, у надокнади времена.

У утакмици у којој је Партизан практично три пута шутнуо на гол Звезде, наш тим је био више него бољи тим, али гола није било све до 88. минута. Тада је Сикимић фантастичним ударцем донео предност Звезди. У четири минута надокнаде, Рендулић је добио црвени картон, а гости су успели да изједначе. На невероватан начин.

На једну одбијену, практично безопасну лопту, након прекида, налетео је Евертон, шутирао је са преко 30 метара, Кахриман је испустио лопту и она је завршила у мрежи.

До краја није било узбуђења и меч је завршен резултатом 1:1. Звезда на шест кола пре краја првенства има 14 бодова више од вечитом ривала. Чукарички заостаје 12 бодова за нашим тимом.

151. вечити дерби

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 1:1 (0:0)

Стадион Рајко Митић
Гледалаца: 37 523
Жути картони: Рендулић, Катаи, Гогуа, Илић, Евертон
Црвени картон: Рендулић, Евертон
Стрелци: Сикимић у 88. и Евертон у 94. минуту
Судије: Васић, Михајловић, Јовановић, Поповић, Стоиљковић, Станојевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Цветковић, Ибањез, Рендулић, Луковић, Доналд, Ле Талек, Грујић (Плавшић), Срнић (Ристић), Катаи, Вијеира (Сикимић)

ПАРТИЗАН: Шаранов, Бандаловски, Гогуа, Јовановић, Богосавац, Евертон, Брашанац, Косовић, Стевановић (Влаховић), Илић (Божинов), Михајловић

Звезда је претила преко Вијеире, Катаија, Ристића, Сикимића, Ле Талека, од самог почетка утакмице, али није успевала да постигне гол. Виђено је и неколико прекида, али и нереди који су личили на оне са 148. вечитог дербија. Све се смирило до почетка другог дела утакмице.

Партизан је запретио свега неколико пута, преко Михајловића и то је било све од њих у овој утакмици, све до 94. минута и поменутог гола…

ТОК МЕЧА

2/2

48′ Сјајна акција Ибањеза и Грујића, Лућо шутира, али Шаранов брани. Након корнера није било опасности.

53′ Сикимић је заменио Вијеиру, који је видно храмао добрих тридесет минута. Нешто касније, Грујића је заменио Плавшић.

59′ Велика гужва у шеснаестерцу Звезде и прва шанса за госте, можда и након фаула, али Кахриман сјајно интервенише, уз помоћ саиграча.

73′ Добра шанса за госте, али Михајловић шутира главом поред гола.

Веома слабо друго полувреме, са доста прекида и без правих узбуђења.

У 80. минуту Звезда је могла до предности, али је Шаранов одбранио ударац Катаија из сјајне позиције, а већ у наредном нападу Михајловић је шутирао преко гола Кахримана.

82′ Ристић је слабо шутирао, право у Шаранова. Два минута касније, Ристић поново шутира у голмана гостију, иако је имао и бољих решења.

86′ ГОООООООООООООООООООООООЛ! Сикимић је поцепао мрежу Шаранова фантастичним ударцем левом ногом, за 1:0!

90′ Шок на Маракани. Евертон шутира са преко 30 метара, Кахриман је испустио чисту лопту и гости стижу до ремија.

1/2

5′ Звезда конкретнија на самом старту, Партизан има проблема да изнесе лопту, а Ле Талек је пропустио прву прилику, након центаршута Ибањеза.

12′ Наставља наш тим да напада, а Катаиев соло-продор завршава се ударцем који брани Шаранов. Након корнера, сјајна шанса за Звезду, али три наша играча не стижу да центаршут Ибањеза спроведу у мрежу.

Колико су гости били немоћни показује слика из 15. минута, када је Гогуа лопту са 20 метара испред свог гола послао у корнер.

Звезда је у 20. минуту трећи пут извела слободан ударац са истог места, искоса са десне стране, али ни овога пута нису наши момци постигли гол након одличног центаршута Ибањеза.

27′ Велику шансу је пропустила Звезда. Након гужве у свом шеснаестерцу, наш тим је кренуо у контру пет на три, али је Вијеира био себичан и од практично стопроцентне прилике за нашу екипу није било ништа.

40′ Фантастична акција Звезде, коју дриблинзима и ударцем завршава Катаи, али Шаранов брани.

До краја смо више гледали нереде на источној трибини, готово исту слику као у 148. дербију. Касније је полиција ушла и на северну трибину…

————————–

На стадиону „Рајко Митић“ игра се данас 151. вечити дерби, између Црвене звезде и Партизана. Звезда на старту плеј-офа има +14 и евентуалном победом би дошла на корак од шампионске титуле. Са друге стране, гости желе прву победу у овој сезони, чиме би донекле успели да спасу сезону. Звезда је имала и више од 30 бодова предности, али су црно-бели везали неколико победа и искористили прекид историјског низа победа Звезде да смање разлику.

derbi2

Повезане вести

28 comments

djole bari 91 апр 17, 2016 at 00:31

ODAVNO SMO OBEZBEDILI TITULU,EMOTIVNO SMO ISPRAZNJENI,VIDLJIVO JE TO NA POSLEDNJIH PAR MECEVA.STO SE TICE DANASNJEG MECA MISLIM DA GRUJIC NIJE TREBAO DA BUDE NI U PROTOKOLU AKO NIJE SPREMAN,PLAVSIC PO MENI MORA DA POCNE SVAKI MEC,CIM JE USAO POCELO JE NESTO DA SE DESAVA,SRNIC LOS,TRUDI SE ALI NISTA MU NE USPEVA,DONALD PONOVO DALEKO OD GOLA,KATAI PONOVO NEZAINTERESOVAN,INDOLENTAN,LOS.IMALI SMO PEH DA SE POVREDIO RANO HUGO,DA NIJE DAO BI ON BAR JEDAN GOL.STO SE TICE TAKTIKE NASA ZADNJA LINIJA JE BILA NA 40 METARA OD GOLA,IGRALI SMO TAKO I U KUPU PROTIV BORCA,ZNAMO KAKO SMO PROSLI.SVA SRECA JE DA SU OVI NIKAKVI,MALO BOLJA EKIPA BI TO ISKORISTILA.MI NEMAMO BRZE I SPRETNE IGRACE U ODBRANI,PRVI DUBINSKI PAS PROTIVNIKA PRI OVAKVOJ POSTAVCI JE POLA GOLA.POD HITNO MORAJU VEC SADA DA SE UGOVORE TRANSFERI MINIMUM PET,SEST IGRACA.DESNI BEK,OBA CENTRALNA BEKA,JEDAN OFANZIVNI VEZNI,JEDAN PROVERENI SPIC JAK U SKOKU I KOD PREKIDA.IZ KLUBA TREBA DA ODU PETKOVIC,LUKOVIC,KATAI,RISTIC,PAVICEVIC,GAVRIC,SASA STOJANOVIC,ORLANDIC.

Reply
РУК апр 16, 2016 at 22:53

Вечерас се Кахриман буквално посрао на главу свим навијачима…

Reply
NESO апр 16, 2016 at 22:42

POSTOVANI MOJ ZVEZDASI MNOGO SAM PRATIJO I UTAKMICE I TRENERE ZVEZDE OVA EKIPA SA BOZOVICEM MISLIM DA NE GRESIM ZA CELU SEZONU NISU POSTAVILI OPSAJD ZANKE ZA PROTIVNICKE EKIPE JEDAN LUKOVIC NISAM JA PRIMETIJO DO SADA DA DIRIGUJE ODBRANOM U SMISLU POSTAVLAJNE IGRACE ONE TAJ KO TREBA DA KAZE IZLAZITE IS SESNAES TERCA A STO SE TICE BOZOVICA U MODERAN FUDBAL BAR VIDIMO CELU EVROPSKE EKIPE I NIHOVE TRENERE ISPRAVLJA IGRACE KOREGIRAIH DAJE INSTRUKCIJE SUGESTRUJE I KUMUNICIRA SA IGRACIMA CELO VREME SVAKI EVROPSKI TRENER I U EVROPI VIDIMO TRENERA KAKO MOTIVISE IGRACE DAJE SAVETE POSTAVLA RUKAMA IGRACE A NAS BOZOVIC NEMRDA SA KLUPE KAO I STA RADE SVI EVROPSKI TRENERI U CELINU EVO PRIMERA DA SU IZLASI DVA TRI IGRACA U SUT BRAZILCA DAGA BLOKIRAJU NEBISMO PRIMILI GOL VIDISE DOBRO DAJE KATAJ ISTRCAO ALI KASNO JE BILO DAGA BLOKIRA ILI DAGA SMETA U SUTU ALI TOJE TO SA OVAKOM TAKTOKOM NISAM OPTIMISTA U EVROPU NE MISLIM TAKTIKU IGRACKU NEGO TRENER KOJ CE DEVEDESET MINUTA DA BUTE NA NOGA MA KAO STA RADE NEGOVE KOLEGE U EVROPI U LIGU SAMPÏONA U LIGU EVROPE U KUP KUPOVA I DAJLE POZDRAV SVIM ZVEZDASIMA

Reply
РУК апр 16, 2016 at 22:35

Звезда игра лоше целу пролећну сезону, многи играчи су се опустили као да не играју за паре. То могу да разумем али не могу да разумем Божовића који им то толерише већ дуже време. Кахримана отерати из клуба, не само због ове будалаштине већ генерално због несигурних истрчавања, неспособности да избаци лопту даље од 30 метара, тромости. Дозволити да трули патлиџан овако изједначи у последњем секунду је брука и срамота. Са оваквим приступом игри ми немамо шта да тражимо у Европи.

Reply
Delije Kotez апр 16, 2016 at 21:57

kahriman je kralj sve jedno ne zameramo remi je super rezultat

Reply
NESO апр 16, 2016 at 21:48

DRAGI ZVEZDASI JEDAN TRENER OD VREME NA VREME TRBA DA DA ISTRUCIJE DA ISPRAVLA IGRACE DAIH MOTIVISE A STO SE TICE OD BRANE MORA JEDAN DA DIRIGUJE SA CELOM ODBRANOM BILO KOJ IGRAC DA JE REKLO I SADITE BRASILAC BIO BI POKRIVEN NAJMANE SA 3 4 IGRACA A VIDE SE DOBRO DAJE KATAI ZAKASNIJO DA MUDJU U SUD LOPTU MISLIM DA BOGOVIC TRBA VISE DA SPARTA I SUGERISE I DA ISPRAVI TOJEST DA POSTAVI IGRACE NA MESTO PA VIDIMO U CELU EVROPU KAKO TRENERI REAGUJU SKORO U SVAKOM KLUBU U EVROPU A BOJOVIC TO NE RADI

Reply
danass апр 16, 2016 at 21:37

Podrska Kahrimanu,glavu gore!Samo se setite da nas je spasio na prvom ovosezonskom derbiju,posle kojeg smo stekli sigurnost i krenuli u seriju bez kraja,a oni u kanal u kom su i danas!Vratice nam ovo Damir na leto u kvalifikacijama!

Reply
josif апр 16, 2016 at 22:02

Podrska Kahrimanu zbog gluposti,podrska Jovicu zbog proklizavanja,samo vi dajte podrsku.Istorija se pise pobedama,sto rece sinoc Kvinsi Miler nezwelim da budem luzer.Pozz.MKd

Reply
dusan апр 16, 2016 at 20:59

ekipa nam je u mnogo losem stanju. kao da nemaju snage. ne znam sta reci za kahrimana. ovo je jedini sut koji je trebalo da odbrani u celom prvenstvu i nije ga odbranio. rendulic i cvetkovic su bili dobri u defanzivi. srnic je izgubljen, grujic takodje. vieira sebican kad nije smeo da bude. vec sam jednom ovde rekao i nadam se da nisam u pravu ali le talek i micel ne prave razliku. mislim da bi kataija trebalo platiti koliko god hoce da ostane. on je igracina. ovo je najgori partizan koji mogao zamisliti i mi umesto da ga zgazimo, mi strepimo do kraja da bi nam onda ono ps*to dalo gol kroz ruke golmanu sa 35 metara. ni do cega mi nije.

Reply
josif апр 16, 2016 at 21:35

dusane sve si rekao!

Reply
Estrella Roja апр 16, 2016 at 21:40

Ti mora da si član porodice Katai….. jer stvarno ne razumem da hvališ jednog mrzovoljnog i sebičnog fudbalera, a još da mu nudiš blanko ugovor da potpiše, hm, to je glupost epskih razmera. Kataijev učinak ovog proleća je ravan nuli i definitivno je jedan od razloga našeg pada. Slažem se samo sa delom da je ovo možda bio i najgori tim Partizana moguće i u istoriji kluba, ali to samo još više govori o tome koliko je Zvezda daleko od jesenje igre, a o Evropi da i ne govorimo. La Talek i Donald itekako prave razliku, to bi svako ko iole prati fudbal trebalo da vidi, čak, šta više, mislim da je Donald danas bio igrač utakmice sprečavajući svaki pokušaj ataka protivnika. Najviše zabrinjava ogroman kolaps naše igre u odnosu na jesenji deo, a za to odgovornost snosi trener Božović, čovek koji prosto zbunjuje nekim svojim odlukama i izmenama. Nikad mi neće biti jasna navodna pozajmica od milion evra za Grujića. Dečko je prosto psihološki van Beograda, verovatno razmišljajući kako da izbori mesto pored reprezentativaca Nemačke i Engleske, Kana i Hendersona, igrača koji igraju na njegovom mestu u Liverpulu. Očigledno je da se neko ugradio dobro u njegov transfer i pozajmicu. Treba forsirati Babunskog naspram Kataia, kao i Edsona da budemo načisto da li da raskidamo ugovor sa njim na leto, kapitalcem koji pravi ogromnu razliku, kako ga krsti Terzić. Na kraju, Kahriman je svojim potezom ušao u anale grešnika večitog derbija. Za utehu je što Zvezda i nije igrom nešto više zaslužila u derbiju, ako se slaba i bezidejna igra uopšte može nazvati utehom.

Reply
dusan апр 16, 2016 at 21:56

ne razumes se u fudbal, ali to nije strasno.

Reply
Estrella Roja апр 16, 2016 at 23:05

Lična diskvalifikacija u par reči, ma bio bi odličan naprednjački bot :(((

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 16, 2016 at 23:44

tako je…daj boze da se otarasimo Kataia takvih imao u svim pionirima naseg kluba..obicna neznalica..ni prosek..dao po neki gol sto bi svaki

Reply
rene artoa апр 16, 2016 at 20:47

Damire nista ti ne zameramo, i Dika je primio slican gol protiv Bajerna ali je onda bio najbolji u Bariju. Nadam se da ce ti se vratiti u ligi sampiona.

Reply
josif апр 16, 2016 at 21:36

Samo dati kazem!Zvezda je uvek primala ovakve golove!I Stojanovic i Randjelovic protiv Bajerna i Levadije i Kahriman sada.Katastrofa.Pozz.MKD

Reply
Zvezda šampion апр 16, 2016 at 20:41

Pokazali smo da smo bolji tim, desio se kiks, ali ne treba puno kritikovati Kahrimana, desilo se i kraj. Idemo dalje do titule!

Reply
Zvezda ooo ♥ апр 16, 2016 at 20:36

Zaslužili smo pobedu,ali nismo imali sreće.Slažem se da Babunski mora da dobija minutažu jer je pokazao da ima veliko znanje.Sudija večeras naklonjen grobarima u potpunosti.Privesti prvenstvo polagano kraju,čuvati se povreda,a onda uz neko pojačanje pravac liga šampiona.Napred ZVEZDO..

Reply
... апр 16, 2016 at 20:22

Najjaci navijaci su ovi sto odmah kritikuju i nista im ne valja. Sramota me takvih. NIkome nije ni lako ni svejedno posle poraza, ali on je nesrecno dosao. Bili smo bolji, a onaj ko.nji.na everton je trebao mnogo pre da dobije crveni, ali sta je tu je. Uglavno mnogo smo jaci od komsija

Reply
Bata апр 16, 2016 at 20:34

O kom porazu ti pricas .

Reply
Djole-Jagodina апр 16, 2016 at 20:21

Evo posle Jovica jos jedan tragicar ali opet kazem to je sport.Bili smo bolji ali Kahriman nas je toliko puta izvukao tako da mu ovo ne zameram ali bas ni malo.Zvezdaoooooooooooooooo

Reply
Bata апр 16, 2016 at 20:20

Rendulic najbolji na terenu , prvi zuti karton bez razloga .Da nije bilo strasnog kiksa Kahrimana ispalo bi dobro .Zvezda je trenutno u maloj krizi ali ce valjda Bozovic uspeti da podigne formu do kraja prvenstva .

Reply
NESO апр 16, 2016 at 20:16

E MOJ GROFE DOKLE CES DA CEKAS DA UIGRAVAS BABUNSKOK NAMESTO GRUICA STA STALVATE GRUICA KAD JE ON OD GLAVE DO PETE U LIVERPUL DAJ DECKU SANSA JOS SADA DA SE UKLOPA ZA LIGU SAMPIONA A GRUICA KAD IMAMO REZULTAT ONDA GA UBACI DA NE BUDE RAZOCARAN ALI RACUNAJ ON GLAVOM NIJE VISE U ZVEZDI

Reply
zemunac1976 апр 16, 2016 at 19:53

josife imas li ti sta drugo raditi nego samo pljuvati po igracima,bilo u kosarci ili fudbalu? takvi kao ti nam ni ne trebaju bez reci oodrske…STIDI SE

Reply
josif апр 16, 2016 at 19:32

E grofe grofe!Nikakva igra.Sedi ti Babunski na klupi igraju ti Cvetkovic i Sikimic.Videcute u kvalifikacijama,sa ovim raspalim igracima.Pozz.MKD

Reply
... апр 16, 2016 at 20:24

Kakve veze ima Banunski sa Cvetkovicem i Sikimicem. Totalno 3 razlicite pozicije. Uostalom Sikimic je dao gol, a Cvele je u defanzivi bio odlican onaj mali Mihajlovic se nije video. Nazalost pobeda je izmakla ali pisati nebuloze je smesno.

Reply
josif апр 16, 2016 at 21:41

Sve dok se vi radujete na 1:1 sa raspalim Partizanom mi evropu necemo videti.Nemaju veze Cvetkovic i Sikimic sa Babunskim ali imaju Srnic i Grujic pa i od njih nista,onaj Ristic isti Vukan Savicevic.Upamti dobro moje reci prijatelju,sa ovakvim pristupom i nedisciplinom i forsiranjem igraca na koje se do juce nije racunalo na stetu Babunskog i Edsona mi evropu necemo videti.Cujemo se u julu.Pozz.MKD

Reply
Zvezda ooo ♥ апр 16, 2016 at 18:59

Dobra igra naših,šteta što nismo dali gol.sudija izgubljen.Zvezdo zgazi ih.

Reply

Leave a Comment