Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Велико признање за Марка Грујића

Скупштина града Београда доделиће у уторак Марку Грујићу награду за личност године у области спорта и физичког образовања.

У образложењу комисије стоји да је Марко Грујић у 2015. години остварио изузетан резултат са фудбалском репрезентацијом Србије до 20 година, освајањем првог места и златне медаље на Светском првенству на Новом Зеланду, чиме је постигнут највећи успех у историји српског репрезентативног фудбала. Комисија се приликом доношења одлуке о избору београдског спортисте за 2015. годину, превасходно руководила огромним значајем оствареног успеха српске фудбалске репрезентације на Мундијалу на Новом Зеланду, тим пре што је позната чињеница да Србија у фудбалу, као најпопуларнијем спорту на свету, до сада није могла да се подичи ни изблиза тако добрим резултатима какав је остварила ова млада генерација којој припада и београдски спортиста Марко Грујић. Комисија сматра да ће се награђивањем Марка Грујића, одати признање београдском фудбалу, као и подстаћи млади спортисти да наставе да улажу напоре у циљу усавршавања свих вештина, од чега ће корист имати како они сами, тако и шира друштвена заједница и држава коју са поносом представљају.

После тријумфа на Новом Зеланду, Марко Грујић је приказао блиставе игре у Црвеној звезди и један је од заслужних за рекорд који је Црвена звезда недавно направила. Његове добре партије нису промакле ни Ливерпулу, чији ће дрес Грујић носити наредне сезоне.

ФК Црвена звезда овим путем честита свом фудбалеру на изванредном напретку и успеху који је постигао у сезони коју ће, сигурни смо, памтити до краја живота.

Повезане вести

Leave a Comment