Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Изјаве из Звездиног табора након друге утакмице у Москви

Црвена звезда је била на корак од сензације у другој четвртфиналној утакмици плеј-офа Евролиге против ЦСКА у Москви, али се Јовић оклизнуо у одсудном моменту, па је пропала прилика за највећи подвиг ове сезоне.

Дејан Радоњић, тренер црвено-белих, смирено је говорио након утакмице и поред шокантне завршнице.

Играли смо још квалитетније у одбрани у односу на тај први меч. Успели смо још више да смањимо број примљених поена против екипе која ове сезоне има најбољи напад у Европи. Од почетка смо играли добро и паметно у нападу. Проблеми у нападу су се јавили у трећој четвртини, међутим изнели смо то и имали напад за победу и још једном показали добро лице у Евролиги. Сада идемо у Београд, где такође желимо да прикажемо максимум.

Стратег првака Србије и АБА лиге отклонио је све дилеме око тога да ли је лопта требала да буде у Јовићевим рукама у тренутку када се ломио меч.

Јовић је био играч за кога смо проценили да је у најбољем статусу у том тренутку. Пре тога је дао важне поене и било је потпуно логично да играмо на њега. Играо је одличан меч. Одлука није била тешка.

Марко Симоновић је тројкама засуо кош Московљана и пружио још једну одличну евролигашку партију.

Одиграли смо још једну добру утакмицу против једне од најјачих екипа у Европи, сада смо били још ближи, али нажалост нисмо победили. Сада се серија сели у Београд, покушаћемо да дамо максимум, да играмо добру утакмицу. Али, шта год буде ми смо већ остварили велики успех. Презадовољни смо како играмо и како то изгледа. Показали смо да можемо да се носимо са једном од најбољих екипа у Европи и као што сам рекао, желимо и у Београду да будемо на максимуму.

Немања Дангубић је рано ушао у проблеме са личним грешкама, па је провео више времена на клупи.

– Тежак пораз, били смо близу, имали шут за победу и нисмо успели. Одиграли смо квалитетно, парирали 40 минута, чак смо током другог полувремена контролисали игру. Поред проблема у нападу, успели смо да дођемо до шута за победу, али нисмо успели овај пут.

Квинси Милер је са индексом 18 био најкориснији кошаркаш у гостујућем саставу.

– Не могу да будем поносан јер смо изгубили, али смо одиграли јако добар меч. Хоћу да побеђујем, волим да побеђујем. Имамо шансу у Београду, значиће нам публика. Уложили смо велики напор, били смо конкурентни током целог меча и надам се да ћемо уз подршку навијача доћи до тријумфа.

Експедиција Црвене звезде данас у 13 часова стиже у Београд, а трећа четвртфинална утакмица ТОП 8 фазе Евролиге на програму је у београдској Арени 18. априла од 20 часова и 45 минута.

Повезане вести

1 comment

nele апр 15, 2016 at 19:49

Ja licno vise zalim za propustenom prilikom u drugom krugu Evrolige kada smo imali dobre sanse da dodjemo do treceg mesta u grupi i sada bi Zvezda igrala protiv Laborala a ne Panatinaikos! Ali sta ces……… a zalim i za ovom ovom prilikom pritiv CSKA svakako. Zvezda bi trebala da se pazi, neke sanse u sportu ne dobijas dva puta!

Reply

Leave a Comment