Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Имају ли црвено-беле довољно барута за рушење Кораћа?

Кошаркашице поражене у Краљеву

У суботу се од 18 часова у дворани Шумице игра трећа утакмица финала плеј-офа за кошаркашице између Црвене звезде и екипе Радивој Кораћа. Кораћ води са 2-0 у серији и има меч лопту за одбрану титуле првака Србије.

Пред трећи финални сусрет поставља се питање могу ли црвено-беле да парирају Кораћу и евентуално однесу превагу уколико им се укаже прилика. Енергије сигурно имају, али је питање могу ли током свих 40 минута да држе висок ритам и у одбрани и у нападу, и то довољно добро да нанесу ривалу први пораз у првенству Србије ове сезоне.

Трудиле су се изабранице тренера Драгана Вуковића на свом терену у Баскет ситију да поправе утисак после најубедљивијег пораза у сезони из првог меча и у томе су успеле. Зауставиле су противничке узданице Јовану Пашић, Андријану Васовић и Наташу Бучевац на једноцифреном броју поена, али су и поред тога током највећег дела утакмице биле у резултатском заостатку. Кораћ је толико добро покривен на свим позицијама да увек неко искочи, а овај пут су то биле Сања Мандић и искусна Владинка Ерак, за које освајач Купа Милана Циге Васојевића није имао решење. Ни осам личних грешака на Мандићевој није је спречило да убаци 23 поена, док је под кошем доминирала Ерак са чак 14 ухваћених лопти. Звезду није служио ни шут за три поена (само 16,7 одсто), који је био моћно оружје у полуфиналној серији против Врбаса. Када се на то додају 13 скокова и осам украдених лопти мање, а шест изгубљених више од ривала, онда је јасно да се екипа калибра једног Кораћа није могла савладати на тај начин.

Катарина Зец се искупила за слабију игру у првом мечу. Убацила је 18 поена уз одличне проценте шута. Подршку јој је пружила Александра Катанић, Звездин капитен, и донекле Мина Ђорђевић. Недостајао је бољи учинак Снежане Чолић, Снежане Богићевић и Наташе Ковачевић за подвиг, а није да није било прилике, јер је Звезда на крају треће четвртине имала поен предности (43:42). Кобних шест минута без поена у четвртој четвртини дошли су главе Звезди, па је пропала још једна прилика да се Кораћу нанесе пораз. Ипак, показано је у више наврата да се може стићи осетнија предност противника, али када то треба чинити константно, постане депримирајуће и врло тешко на психолошком плану, зато до следеће утакмице треба порадити на исправљању грешака, па колико се постигне у томе.

Пред црвено-белим тимом је сада трећи меч финала и то на гостујућем терену у коме екипа нема право на грешку. То је ситуација у којој се ова генерација младих кошаркашица није налазила ове сезоне. Искуство је свакако на страни Кораћа, али ће бити занимљиво видети реакцију Звездиног тима у тренутку када пораз значи и крај сезоне која ће без обзира на епилог у плеј-офу бити означена као успешна, јер је освојен један трофеј после 12 година. Црвено-беле још нису рекле последњу реч у финалној серији, Кораћ није толико бољи тим, али треба бити реалан и рећи да сви његови ривали на домаћој сцени играју онолико добро колико им ривал дозволи. Звезди ће за успех бити неопходан много бољи шут из игре, равнотежа у скоку, украдене лопте на нивоу просека екипе, што је једна од јачих Звездиних страна и очекује се да то буде на високом нивоу. Само се мора обратити пажња да не буде толико изгубљених лопти, да напади буду течнији, без непотребних срљања, а шутеви из изграђених позиција. Екипа све то може да постигне ако се поклопе коцкице уз више расположених појединаца. Тада ћа и први тријумф у финалној серији бити на дохват руке, али пита се и Кораћ, на нашу жалост.

                           РАДИВОЈ КОРАЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                         ТРЕЋА УТАКМИЦА ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА

                                  СУБОТА, 16. АПРИЛ 2016.

                     ХАЛА СЦ ШУМИЦЕ – БЕОГРАД, 18:00 ЧАСОВА

Повезане вести

1 comment

Goran апр 15, 2016 at 15:42

Kakvo rusenje,previse mlad tim imamo,treba nekoliko pojacanja iskusnih pa da uce ove klinke od njih,valjda ce i to biti uskoro…

Reply

Leave a Comment