Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Звезда без решења за Сању Мандић, Кораћ води са 2-0

Кошаркашице Црвене звезде претрпеле су и други пораз у финалној серији плеј-офа. Радивој Кораћ је славио у Баскет ситију резултатом 62:51 (20:11, 12:18, 10:14, 20:8) и стигао на корак од одбране титуле.

Током највећег дела сусрета црвено-беле су биле у резултатском заостатку. Једини пут су успеле да поведу крајем треће четвртине са 43:42, а Кораћ је кључну серију од 11:0 направио у првих шест минута последње деонице, чиме је стекао недостижну предност и преломио утакмицу.

Гошће су боље почеле сусрет, али Катарина Зец успева да изједначи на 4:4, да би бранилац титуле преко тандема Бучевац-Пашић поново стекао четири поена вишка, а освајач купа поравнао на 8:8 кошевима Милице Бојовић и Каће Зец. Жесток одговор и серија од 7:0 у којој су главне улоге одиграле Владинка Ерак и Сања Мандић доносе Кораћу прву велику предност коју до краја прве четвртине повећавају на плус девет (20:11).

Тек што се домаћи тим понадао да може сустићи заостатак након поена Александре Катанић и Снежане Богићевић уследила је нова горка пилула. Разигране су биле Мандић и Ерак, а разлика је достигла 12 поена (32:20) у 18. минуту. До полувремена екипа Драгана Вуковића успева знатно да поправи утисак. Одбрана је била на висини задатка, пробудила се Мина Ђорђевић и са четири поена у низу смањила на 29:32 после првих 20 минута.

Дуго Кораћ није могао да поентира, а Милица Бојовић је почетком другог полувремена смањила на само пола коша заостатка (31:32). Могло се то и боље искористити, али екипа је поново била у потпуности у игри. Међутим, квалитет Кораћа није могао остати у запећку више од тога. Ривал је направио серију од 7:0 и тројком Сање Мандић се одлепио на солидних осам разлике (39:31) на истеку 25. минута. Победник Купа Милана Циге Васојевића поново је био принуђен да јури резултат, али су одмах успеле и да стигну до изједначења великом серијом од 8:0 у којој је Катарина Зец постигла четири, а Снежана Чолић и Александра Катанић по два поена. Затим је у самом финишу севнула тројка капитена. Александра Катанић доноси Звезди прво вођство на утакмици од 43:42 на крају трећег периода игре.

Био је то Звездин сјај кратког даха, јер у последњој деоници шест минута нису успеле да поентирају, што гошће наравно кажњавају преко Сање Мандић и Наташе Бучевац и стижу до 10 разлике (53:43). То као да је сломило Звезду, јер је било депримирајуће да се поново нађе у ситуацији у којој мора да јури велики заостатак. Било је и плус 13 за Кораћ у једном моменту након коша Јоване Пашић, узвратила је тројком Катарина Зец, али више није било снаге за велика дела осим да се ублажи известан пораз.

Лошији проценти шута за два и три поена, 13 скокова мање, шест изгубљених лопти више и осам украдених мање утицали су да Звезда претрпи и четврти пораз у четири меча од Кораћа ове сезоне. Чини се да знатно искуснији ривал никако не одговара Звезди, али док има наде треба се борити до краја.

Најефикаснија у редовима црвено-белих била је Катарина Зец са 18 поена уз одличне проценте шута 6/8 за два , тројке 1/2, слободна бацања 3/3. Александра Катанић је забележила 14 поена и четири скока. Са друге стране је Сања Мандић са 23 поена, четири асистенције и три скока била МВП утакмице, док је Владинка Ерак забележила дабл-дабл од 12 поена и 14 скокова уз две асистенције и украдене лопте.

1zec,.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДИВОЈ КОРАЋ 51:62 (11:20, 18:12, 14:10, 8:20)

Београд – Дворана: Баскет сити. Гледалаца: 200. Судије: Ивановић, Виријевић и Павлица.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Зец 18 (5 ил), Наумчев 1, Ковачевић, Богићевић 4 (5 ск, 3 ил), И. Катанић (2 ил), А. Катанић 14 (4 ск, 5 ил), Ћирић (2 ил), Чолић 2 (4 ск, 4 ас, 2 ул, 3 ил), Бојовић 6 (2 ск), Ђорђевић 6 (7 ск). Нису играле: Ђокић и Зукановић.

РАДИВОЈ КОРАЋ: Вуковић 7 (2 ск, 2 ас), Л. Вучковић 4 (5 ул, 2 ск), Васовић 1 (3 ск, 3 ил), Мандић 23 (4 ас, 3 ск, 2 ил), Спасојевић 2 (4 ил), Ерак 12 (14 ск, 2 ас, 2 ул, 2 ил), Пашић 5 (4 ск, 2 ул), Спаић, Бучевац 8 (10 ск, 3 ул), Стојиљковић. Нису играле: Илић и Турудић.

Трећа утакмица финала плеј-офа за кошаркашице, у којој ће домаћин бити Радивој Кораћ, на програму је у суботу у дворани Шумице са почетком од 18 часова.

Повезане вести

4 comments

Danijel1984 апр 16, 2016 at 08:25

A vas dvojica ce da placate te iskusne i vrhunske igracice ili sta?

Reply
Goran апр 16, 2016 at 13:31

Druze lepo sam napisao dole iznad za pocetak kupiti 3-4 iskusne igracice kojih ima i u nasoj Ligi u klubovima kao Korac,Vrsac,Vrbas,Vojvodina…Posto kod nas zenska kosarka i nije nesto puno para da bi kupio jednu domacu igracicu ne vidim sta je tu nerealno,ionako ce u Zvezdi da budu isto ako ne i bolje placene nego u Vrscu,Vrbasu itd…U Zvezdi cak imaju i bolje uslove za rad,podrsku navijaca,itd tako da bi neke od domacih igracica u Zvezdu dosle i dzaba ako nista zbog velicine i imidza kluba i zbog toga sto bi se iz Zvezde lakse probile u Evropu…E kada bi se krenulo sa osvajanjem trofeja,prvo domacih titula,kup,zatim i ABA Liga sa uspesima poceli bi da dolaze sponzori,navijaci,tv prava i klub bi opet bio jak kao pre,jos kad ojaca muski KK i SD da pomognu i eto uslova da se kupe 2-3 strane igracice i da se krene u Evropu,igranje u Evropi donosi jos para,sponzora,tv prava itd…Kad moze Spartak u zenskom fudbalu mozemo i mi u zenskoj kosarci u kojoj smo za sve klubove u regionu a i sire institucija…

Reply
djole bari 91 апр 15, 2016 at 03:18

ZAR JE MOGUĆE DA UPRAVA NE MOŽE TOLIKO VREMENA DA DOVEDE 2 KVALITETNE IGRAČICE KOJE PRAVE RAZLIKU??? SHVATIO BIH DA SU OSTALE EKIPE PUNO JAČE,ALI OVAKO SE OLAKO ODRICATI TITULE ZBOG NEČIJEG NERADA ILI NESTRUČNOSTI…DALI SE NEKO U CRVENOJ ZVEZDI ZAPITAO OD KOGA MI GUBIMO ??? KO NAM UZIMA TITULE.??? KLUBOVI BEZ ISTORIJE,BEZ NAVIJAČA,BEZ TRADICIJE…

Reply
Goran апр 15, 2016 at 15:39

To i ja pricam vec neko vreme,imamo sve trofeje,tradiciju,navijace,uspesne mladje kategorije kadetkinje gaze sve redom,treba ovom mladom timu dodati 3-4 iskusnija pojacanja iz nase lige koja ne kostaju puno,ima ih dosta iz Koraca,Vrbasa,Vrsca,Vojvodine, a po mogucnosti posle i 2-3 strankinje kupiti za vise domete,uz jedno 5-6 iskusnih pojacanja ovaj tim bi sazreo za par godina i dominirali bi Srbijom i Jadranom a onda i Evropom kao nekad…

Reply

Leave a Comment