Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Покушаћемо да одиграмо добро и другу утакмицу

Црвено-бели су се добро носили са фаворизованом екипом ЦСКА у првој утакмици четвртфинала Евролиге, чак су на почетку повели и са 9:2. Да није било неколико грешака, исхитрених реакција, али и помоћи словеначког арбитра Пукла за московски састав, шампион Србије и АБА лиге могао је и до потпуно неизвесне завршнице.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић овако је видео меч против првог фаворита за освајање титуле првака Европе.

– Честитам ЦСКА на победи. Почели смо добро, али је ЦСКА брзо реаговао. Теодосић им је дао самопоуздање и предност. Створили су разлику, ми се нисмо предавали и у тим моментима смо успевали да останемо у утакмици. То се догодило и у првом и у другом полувремену. Остали смо у игри до краја, били близу, а они су ипак успели да сачувају контролу и да поведу у серији.

Звезда мора још боље у четвртак уколико жели да оствари брејк у Москви, а то је ове сезоне у Евролиги успело само Уникахи.

– Покушаћемо да одиграмо добро и другу утакмицу. Вечерас смо имали прилике да приђемо противнику још ближе. У касној фази утакмице имали смо изгубљену лопту Мицића, нисмо успели да заградимо дефанзивни скок одмах потом, али било је још неколико момената у којима смо могли да реагујемо боље и да се додатно примакнемо ЦСКА – истакао је Радоњић.

ЦСКА је имао изванредан шут за два поена од чак 72,7 одсто (24/33), Звезда је била боља у шуту за три поена 41,7 одсто (10/24), али је имала и 10 асистенција мање, три изгубљене лопте више, док су ривали били потпуно изједначени у скоку (31:31).

Свако од навијача ће имати неку ситуацију за којом ће жалити и којом су црвено-бели могли да стигну на корак од ривала, од оне када је Милер украо лопту, кренуо у контру, а затим му противнички играч избио лопту која је стигла до Теодосића, а он погодио тројку или слично, али кошаркаши Црвене звезде немају времена за таква размишљања, већ морају одмах да се фокусирају на другу четвртфиналну утакмицу и покушају да направе подвиг какав није запамћен у новијој историји елитног такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment