Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле узвраћају ударац

У среду је на програму друга утакмица финала плеј-офа у којој ће кошаркашице Црвене звезде покушати да изједначе резултат у серији на домаћем терену у хали Баскет сити. Сусрет почиње у 19 часова и 30 минута.

Први дуел протекао је у резултатској доминацији браниоца титуле, екипе Радивој Кораћа, која је тако забележила 25. тријумф у 25 првенствених сусрета ове сезоне. У домаћим такмичењима екипу Кораћа је зауставио само Врбас у полуфиналу Купа Милана Циге Васојевића. Ипак, и поред тога што је ривал остварио високо вођство у раној фази сусрета, стекао се утисак да није био толико бољи од Звезде, већ је високом поразу кумовао и здравствени билтен црвено-белих, слабији дан највећих узданица екипе, али и расположене екипе Кораћа која је изузетно мотивисано изашла на паркет чврсто решена да успешно започне финалну серију и не дозволи Звезди да се понада изненађењу у Шумицама.

Кораћ је под притиском, јер после губитка трофеја у регионалној лиги и Купу Србије не сме себи да дозволи још један кикс, док је Звезда са те стране знатно растерећенија с обзиром на освојен Куп. Штета је што екипа Драгана Вуковића није знала да искористи такву ситуацију већ у првој утакмици и окрене ситуацију на своју воденицу, али тек је почетак серије и прави одговор Звезде се очекује већ у среду.

Стручни штаб нашег најтрофејнијег клуба најбоље зна где је екипа највише грешила у претходном сусрету. Одбрана пре свега мора да буде знатно чвршћа и покретљивија, што је само на моменте био случај током првог полувремена. Црвено-беле су имале 13 скокова мање, лошији шут из игре, дупло мање асистенција, најбољи стрелац екипе Катарина Зец постигла је само два поена, шут за три поена био је далеко испод овосезонског просека, а када су у наставку стале једине две двоцифрене кошаркашице у тиму Снежана Чолић и Снежана Богићевић, резултатски заостатак је достигао и преко 30 поена.

Посебну пажњу екипа мора да обрати на Јовану Пашић, која је на почетку финалне серије доносила превагу Кораћу, буквално је радила оно што је хтела. Њен учинак се мора знатно смањити, онемогућити проток лопте од стране Сање Мандић и Лидије Вучковић, које су поделиле по седам асистенција, а Андријану Васовић стриктно чувати агресивнијом одбраном у границама дозвољеног. Ако Катарина Зец, Мина Ђорђевић, Милица Бојовић и Александра Катанић пруже партије на нивоу онога што знају и могу, уз стандардни учинак Снежане Чолић, Снежане Богићевић, Наташе Ковачевић и солидан допринос Јелене Ћирић, Невене Наумчев и Иване Катанић из другог плана, Звезда ће имати шансу да нанесе први пораз екипи Кораћа у домаћем шампионату и плеј-офу ове сезоне.

Навијачи такође могу одиграти важну улогу. Јесте да меч почиње негде у време када ће при крају бити рукометни вечити дерби, али Звезда има више него довољно навијача да испрати оба сусрета у солидном броју, само је питање ко шта више преферира, да ли утакмицу црвено-белих рукометаша или кошаркашица.

                           ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДИВОЈ КОРАЋ

                         ДРУГА УТАКМИЦА ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА

                                  СРЕДА, 13. АПРИЛ 2016.

                  ХАЛА БАСКЕТ СИТИ – БЕОГРАД, 19:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment