Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда започела нови низ победа! Доналд за три бода!

Доналд Мичел

Фудбалери Црвене звезде савладали су Рад, голом Мичела Доналда, на стадиону „Рајко Митић“. Након прекида рекордног низа победа протеклог викенда у Новом Саду, у оквиру 29. кола националног шампионата, црвено-бели су успели да тријумфују.

Тренер Божовић ни на овом сусрету није могао да рачуна на ровитог Марка Грујића, па је његово место у тиму заузео Давид Бабунски. На клупу се преселио и Срнић, па је по левој страни испред Ибањеза наступио Михаило Ристић.

Црвено-бели су одлично отворили утакмицу. Већ у четвртом минуту лопта је са леве стране дошла до Петковића који је шутирао из непосредне близине неометан, међутим од свега уследио је само корнер. Само неколико тренутака касније Уго и Бабунски разменили су дупли пас, али је македонски репрезентативац упутио млак шут ка Филиповићу. Чувар мреже „грађевинара“ истакао се и у 17. минуту утакмице када је поново одбранио покушај Петковића, на асистенцију Бабунског. У против удару Калуђеровић је изашао сам испред Кахримана, после катастрофалне грешке Едсона, али је лопта завршила неколико центиметара поред гола. Ни након поигравања Луковића, Рад није успео да затресе мрежу. Сумирајући утиске, публика на највећем српском стадиону могла је да констатује да је први део првог полувремена био изузетно садржајан. Голова нажалост није било. У наставку су фудбалери најтрофејнијег српског клуба велику већину времена провели испред гола Рада, али теренску надмоћ нису успели да материјализују.

Последњу прилику да свој тим са предношћу одведе на одмор пропустио је Ристић у последњим тренуцима првог полувремена. Одлично га је упослио Бабунски, Звездин крилни нападач се још лепше ослободио лажњаком двојице чувара, међутим лопта је одсела поред стативе гола Рада. Треба напоменути и то да је Давид Бабунски у првој утакмици у којој је шансу добио од почетка одиграо одлично и био најзапаженији актер на терену у првих 45 минута.
Мичел Доналд

Наставак није донео много новина. Лидер првенства кренуо је још офанзивније ка голу ривала, који за разлику од првог дела, у другом полувремену није створио ниједну озбиљну прилику. Истини за вољу, нису ни играчи у црвено-белим дресовима пружили партију на свом нивоу. Шеф стручног штаба Гроф Божовић раздрмао је свој тим увођењем Сикимића и Плавшића уместо Виеире и Бабунског. На истеку једног часа игре Катаи је имао одличну прилику. Захватила Звездина „десетка“ лопту у полуволеју, међутим промене резултата није било. Тренутак одлука збио се у 73. минуту. Ибањез је извео ударац из угла, а највиши и најсналажљивији у скоку био је Мичел Доналд. Голман Рада Филиповић успео је само да закачи лопту, али не и да је спречи да заврши у мрежи. Небески скок Доналда за Звездина три бода.

Тим из Љутице Богдана мирно је привео утакмицу крају, не дозволивши ривалу да угрози гол Кахримана.

Овим тријумфом црвено-бели су након нерешеног резултата против Војводине поново избили на победнички колосек. Наредног викенда игра се последње коло пред поделу бодова и плеј-оф.

Црвена звезда гостоваће у Чачку, где ће одмерити снаге са својим великим дужником, екипом Борца.

Београд. Стадион: „Рајко Митић“
Гледалаца: 7.200
Судија: Дејан Филиповић (Београд)
Стрелци: Доналд у 73.минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Луковић, Едсон, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Бабунски (Плавшић), Ристић, Катаи (Срнић), Виеира (Сикимић).
Резерве: Супић, Рендулић, М. Стојановић, Гаврић, Срнић, Плавшић, Сикимић.

РАД: Филиповић, Протић, Љубинковић, Мараш, Јовановић, Батес, Ненадовић, Веселиновић, Станојевић, Лутовац, Калуђеровић.
Резерве: Дејановић, Крстић, Арсенијевић, Русмир, Коларевић, Денић, Младеновић.

Повезане вести

Leave a Comment