Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши за финале против „вечитог ривала“

Црвено-бели одбојкаши настављају такмичење у шампионату Србије утакмицама против Партизана у оквиру полуфинала плеј-офа, а први меч је на програму у четвртак на Бањици.

Црвена звезда је у регуларном делу шампионата освојила прву позицију остваривши скор од седамнаест победа и једног пораза. С обзиром да је пораз забележен већ у првом колу (против Спартака у Љигу), црвено-бели су у великој серији победа, која је продужена и у четвртфиналу плеј-офа, када је Раднички из Крагујевца поражен у два меча (оба пута по 3:0). Наши одбојкаши су у међувремену освојили и Куп Србије, а имали су запажене наступе у Европи, где су елиминисани у осмини финала Купа изазивача од водеће екипе француског шампионата, и то тек после „златног сета“. Са друге стране, Партизан је у плеј-оф ушао са пете позиције, остваривши скор од девет победа и девет пораза. Иако нису имали предност домаћег терена, релативно лако су елиминисали екипу Ниша из четвртфинала. Били су бољи у оба меча, и у Нишу (3:1), и у Београду (3:0).

Прошле сезоне, ова два тима су директно одлучивала о титули. У регуларном делу сезоне, Партизан је био бољи оба пута, али је у финалу плеј-офа преовладао победнички менталитет наше екипе, која је резултатом 3:1 у победама освојила нову титулу шампиона Србије, иако су црно-бели у финале ушли без пораза и са 23 узастопне победе.

cz-par_3-1

Нема сумње да је због свега наведеног наш тим фаворит у мечевима са Партизаном, али, наравно, то би требало доказати и на терену. Црвено-бели знају како се освајају трофеји, добро су се показали и у Европи, и сигурно ће им то искуство бити од помоћи у оваквим мечевима. Одбојкаши Црвене звезде, иако су донели прегршт трофеја нашем спортском друштву последњих година, немају скоро никакву подршку са трибина, па би био ред да им се барем у полуфиналу, и надамо се, у финалу, помогне и олакша пут до новог трофеја. Прва прилика за то је четвртак, зато тада сви на Бањицу!

Идемо до нове победе!

Први меч полуфинала плеј-офа Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Партизан,

Дворана: УСЦ „Вождовац“, четвртак 07. 04. 2016. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment