Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Макаби би и Цирбеса поред Милера

Вечерње новости доносе информацију да је Маик Цирбес, центар Црвене звезде, и један од најбољих кошаркаша у Евролиги ове сезоне, близу договора за прелазак у Макаби као појачање за наредну сезону.

Понос Израела је поред Квинсија Милера бацио око и на другу ударну иглу црвено-белих, па ће шампион Србије и АБА лиге имати тежак задатак да задржи своје узданице у клубу за наредну сезону.

Незванично се помиње цифра од милион долара по години за Цирбеса коме је понуђен трогодишњи уговор, док је клуб из Тел Авива Милеру понудио двогодишњи уговор са опцијом раскида после прве и 1,2 милиона долара по сезони, али је питање колико се таква понуда уклапа у Квинсијеве планове, јер је раније истакао да му је повратак у НБА лигу велика жеља и циљ.

Цирбес ове сезоне у Евролиги бележи 13,1 поен и 6,5 скокова уз проценат шута за два поена од 62,6 одсто. Тренутно је шести скакач Евролиге, осми по проценту шута из игре (62,3 одсто), 12. стрелац и 13. на листи најкориснијих кошаркаша најелитнијег европског клупског такмичења са просечним индексом 15,04 по утакмици.

Милерови просеци у Евролиги су 14,2 поена, 5,9 скокова и 1,5 блокада уз проценат шута за два поена од 59,3 одсто, тројке 34 одсто, слободна бацања 77 одсто. Квинси је други блокер Евролиге, шести стрелац, четврти по просеку скокова у одбрани (4,86), 14. по укупном просеку скокова и 16. на листи најкориснијих играча са 14,71 индексним поеном у просеку.

Звезда ће наредне сезоне у реформисаној Евролиги по новом систему такмичења од 30 утакмица остварити и знатно веће приходе него до сада, али и поред тога неће моћи да парира понудама које је изнео Макаби. Звезда је ове сезоне пласманом међу осам најбољих клубова у Европи направила много бољи резултат од Макабија, који није прошао ни прву фазу такмичења.

Црвено-бели су прави хит Евролиге ове сезоне, а партије водећих играча клуба са Малог Калемегдана нису могле да промакну најбогатијим клубовима који ће сигурно ломити копља око њих у прелазном року уколико одмах не пређу у акцију попут Макабија који је већ кренуо у потрагу за појачањима. Само на доброј вољи Цирбеса и Милера може да се гаји одређена нада о њиховом евентуалном останку у клубу, а до тада остаје да уживамо у њиховим играма, да се сезона крунише трофејима и евентуално направи још неки подвиг у Евролиги уколико се екипи Дејана Радоњића укаже прилика.

Повезане вести

1 comment

Leave a Comment