Moja Crvena Zvezda
Архива

Poraz vaterpolista u derbiju

Gojko Pijetlović - uzdanica crveno-belih vaterpolista

Prelepo veče na tašmajdanskom bazenu i oko 800 gledalaca obeležili su derbi 2. kola Kupa Srbije u vaterpolu. Susret između naših vaterpolista i gostiju iz Novog Sada podsetio je na period kada su crveno-beli vaterpolisti osvajali šampionske titule.

Crvena zvezda : Vojvodina 3:5 (2:1, 0:1, 0:0, 1:3)

I pored poraza nova ekipa Crvene zvezde pokazala je da se dostojno može suprostaviti i već redovnom učesniku Evro lige. Početak je pripao našim vaterpolistima koji su došli do prednosti od 2:0. U tom periodu fantastičan na golu bio je i reprezentativac Gojko Pijetlović.

Kako je utakmica odmicala evidentno je bilo da su vaterpolisti Zvezde i dalje neuigrani što je mnogo iskusnija ekipa Vojvodine znala da iskoristi. Meč je prelomljen u poslednjoj četvrtini koju su Novosađani dobili rezultatom 3:1. Pored toga meč je odlučilo i to što su naši vaterpolisti od devet situacija sa igračem više u bazenu iskoristili svega dve.

Nakon susreta trener Viktor Jelenić izjavio je:

– Počeli smo dobro u napadu i postigli dva gola. U nastavku smo stali, što zbog umora, što zbog neuigranosti. Posebno smo bili slabi u situacijama kada smo imali igrača više u bazenu. Na tome moramo posebno da radimo.

Treba napomenuti da su susretu između Crven zvezde i Vojvodine prisustvovali predsednik UO VSS Velibor Sovrović, predsednik stručnog saveta VSS Nenad Manojlović, kao i legenda crveno-belih i srpskog vaterpola Aleksandar Šapić.

CRVENA ZVEZDA: Pijetlović, S.Rašović 1, Đuretić, Rusov, Savić, Antonijević 1, Kocić, V.Rašović, Krstić,  Maljković 1, Popović, Ivošević, Draksimović, Petrović, Filipović. Trener: Jelenić.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.