Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Задовољство и понос у Звездиним редовима након пласмана међу осам најбољих у Европи

После историјског успеха и пласмана међу осам најбољих клубова у Европи, што је други резултат Звезде у најелитнијем европском клупском такмичењу после полуфинала Купа европских шампиона генерације предвођене Симоновићем, Славнићем, Капичићем и Вучинићем из сезоне 1972/73, у Звездином табору све је одисало задовољством због домета који је премашио очекивања на међународној сцени.

1mg,

Марко Гудурић је честитао целом тиму и истакао да је екипа гледала меч између Фенербахчеа и Ефеса који је отклонио све дилеме око Звездиног пробоја у ТОП 8.

– Пратили смо утакмицу и да тако кажем “навијали“ за Фенербахче. Велики успех за Црвену звезду, за овај тим, за клуб. Честитао бих саиграчима и стручном штабу на успеху.

Осврнуо се Гудурић и на могућег противника у четвртфиналној серији, а два имена су у оптицају.

– Зна се да смо ми четврти. Очекујемо највероватније ЦСКА или Лаборал. То су две сјајне екипе. Ко год да дође сигурно ће бити тешко. Надам се да ћемо сви уживати у томе и пружити оно што знамо, попут наших најбољих партија које смо пружали у Пиониру и Арени.

1nd.

Немања Дангубић је са 14 поена у последњем сусрету у Евролиги против Дарушафаке стигао до свог личног рекорда у најелитнијем европском клупском такмичењу.

– Сви знамо колико је ово велики успех за нас, за клуб, навијаче и генерално за целу Србију. Много смо срећни због тога и задовољни смо колико смо успели да догурамо у Евролиги. Нећемо стати овде и даћемо све од себе да одиграмо најбоље што можемо у ТОП 8.

1vm

Василије Мицић је изузетно срећан што је током сезоне постао део тима који је исписао блиставу страницу Звездине историје.

– Пресрећни смо сви. Веома велики резултат за све нас, посебно ако се зна како је текла сезона. Ја сам се прикључио на полусезони и драго ми је да сам постао део ове историје. Успели смо да победимо седам великих утакмица у нашој групи. Победили смо доста битних утакмица на страни. Код куће смо добили све што је требало и резултат показује да је то било довољно да се пласирамо у ТОП 8.

Црвено-белима остаје да у Загребу против Цедевите заврше такмичење у ТОП 16 фази, растерећено, али због доброг расположења, завршетка ове фазе такмичења са позитивним скором и бодовања у Евролиги и финансијског мотива треба ићи на још једну победу и мирно сачекати ривала у четвртфиналу. Сигурно би црвено-бели имали много више изгледа за нови подвиг уколико би то била Лаборал Кућа него ЦСКА. Московски клуб је зауставио Звезду управо у поменутом полуфиналу те 1973. године са две победе (98:90 и 100:83), док су искуства са шпанским представником знатно лепша с обзиром на четири велике победе у минуле две евролигашке сезоне (86:66 у Шпанији и 90:82 у Београду прошле сезоне и 73:63 на гостовању односно 81:65 код куће у сезони 2013/14) и чињенице да је Дејан Радоњић специјалиста за шпанске клубове против којих у последње три сезоне на Звездиној клупи има скор 11-5, а изузимајући дуеле са Реалом и Барселоном учинак је импресивних 11-0.

Повезане вести

1 comment

zemunac1976 апр 3, 2016 at 17:07

Ocekujemo MiSNS bota naprednog da nam kaze kako ovo nije zasluga Radonje hahahaha a mozda je skoknuo do Kosova sa premijerom,da mase zastavama hahahaha..pisaj Dejane po dunsterima..cestitke treneru i ekipi

Reply

Leave a Comment