Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Финална серија АБА лиге од 29. априла

После великог успеха и пласмана Црвене звезде међу осам најбољих клубова на старом континенту одређени су и датуми одигравања утакмица финалне серије плеј-офа АБА лиге.

Финална серија игра се по формату 2-2-1, што значи да ће бранилац шампионског прстена са Малог Калемегдана угостити најпријатније изненађење сезоне, екипу Мега Лекса 29. и 30. априла и покушати да већ у прва два дуела искористи предност домаћег терена због бољег пласмана у лигашком делу шампионата.

Трећа утакмица финалне серије на програму је 2. маја у Сремској Митровици, када ће домаћин бити Мега Лекс, као и у четвртој која ће се играти 3. маја уколико у прва три сусрета не буде био познат првак регионалног такмичења. Евентуална мајсторица играла би се 5. маја у Београду.

Црвено-бели су у полуфиналу избацили Цедевиту са два тријумфа (97:88 после продужетка у Београду и 73:65 у Загребу), док је Мега направила велико изненађење елиминацијом екипе Будућности, најбољег састава лигашког дела, такође са два тријумфа (85:81 у Подгорици и 76:75 у Сремској Митровици).

Екипа Дејана Радоњића је ове сезоне два пута била боља од састава који са клупе предводи Дејан Милојевић. У 1. колу АБА лиге било је 76:70 за црвено-беле у Пиониру, док је у 14. колу шампион регионалног такмичења на гостовању славио са пола коша (79:78).

Повезане вести

1 comment

огњен банић апр 3, 2016 at 12:49

Sad treba napuniti Pionir kad je najvaznija da bi osvojili Aba ligu i ove sezone !

Reply

Leave a Comment