Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда и Уго стали у Новом Саду!

Победнички низ Црвене звезде и Уга Виеире прекинут је у Новом Саду. У 28. колу Суперлиге Србије, није било голова у дуелу новосадске Војводине и Црвене звезде.

Може се слободно рећи да дерби 28. кола Суперлиге у првом полувремену није оправдао тај епитет. Када се сведу утисци, закључак је да у првом делу игре није виђено много тога, осим превише прекида и сецкања игре. Њих су углавном иницирали фудбалери Војводине – нису пропуштали прилику да прекршајем заустављају наше фудбалере чим стекну било какву предност, а то им је толерисано и од стране главног арбитра, који је у првом полувремену показао по један жути картон, и то након чарки које су настале након још једног у низу прекршаја над Плавшићем.

Са друге стране, фудбалери Војводине су тактички беспрекорно играли у дефанзиви. Било је јасно да су се држали инструкција које су добили од стране тренера, стајали су јако близу Уга Виеире који је био доста одсечен од остатка тима, а покушавали су и пресингом да спрече наш тим да комбинује. У добром делу утакмице, то им је и успело, јер је једину какву-такву шансу наш тим имао на истеку пола часа игре, када је након акције Срнића лопта стигла до Хуга, а овај је из прве шутирао уз саму стативу. Ипак, концентрисан је био голман Војводине, Марко Кордић. Новосађани су најбољу прилику пропустили у уводним минутима утакмице, када се у шанси, након корнера, нашао штопер Војводине, који није добро захватио лопту.

Друго полувреме донело је нешто више игре и повезаних акција, пре свега Црвене звезде, јер су се фудбалери Војводине све више повлачили како је време одмицало. Уго Виеира је имао две прилике да настави и свој, али и Звездин победнички низ. Најпре је у 53. минуту „ухватио“ волеј, прилично добро, али ипак недовољно прецизно, да би два минута касније добио добру лопту од Срнића, али је након подужег намештања шутирао у оквир гола, али недовољно јако, па је голман ухватио „живу“ лопту. Било је то све од Португалца на овој утакмици, али чињеница је да и није имао адекватну помоћ од стране саиграча. Јер, фудбалери Црвене звезде нису на овој утакмици показали креативност и уиграност као на многим претходним, а велике заслуге за то имају и фудбалери Војводине, који су се тактички беспрекорно кретали на терену.

Миодраг Божовић је покушао да изменама промени стање на терену, и у игру је убацио Бабунског у 58. минуту, Ристића у 74. и Сикимића у 78. минуту, а најлепши моменат на утакмици виђен је у 81. минуту. Давид Бабунски је показао какав квалитет поседује – сјајно је дриблингом потпуно избацио из игре свог чувара, пришао казненом простору и шутирао, а утисак је да је лопта прошла неколико центриметара од стативе.

Осим Бабунског, покушавали су још и Ле Талек и Ибањез, али без успеха. Црвена звезда је данас створила премало шанси, и може се рећи да је реми и најреалнији резултат ове утакмице.

Ипак, нашим фудбалерима треба одати признање – победити 24 заредом у првенству је невероватан успех, и то је управо оно по чему ће, осим готово извесне титуле шампиона, ова генерација остати упамћена.

Већ у среду, игра се ванредно, претпоследње коло регуларног дела Супер лиге. Црвена звезда дочекује Рад.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:0

Нови Сад. Стадион: „Карађорђе“
Гледалаца: 10.000
Судија: Данило Грујић (Ниш)

Војводина: Кордић, Милетић, Панков, Настић, Бабић, Росић, Малбашић, Секулић, Максимовић, Мелег, Трујић.
Резерве: Жакула, Пушкарић, Ашћерић, Вукчевић, Лакићевић, Антић, Ковачевић.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Едсон, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Плавшић (58.Бабунски), Катаи, Срнић (74.Ристић), Виеира (78.Сикимић).
Резерве: Супић, Рендулић, М. Стојановић, Ристић, Бабунски, Гаврић, Сикимић.

_BTS8738

ТОК МЕЧА

За овај дуел тренер Божовић се одлучио на следећих једанаест: Кахриман, Петковић, Луковић, Едсон, Ибањез, Ле Талек, Доналд, Катаи, Плавшић, Срнић и Виеира.

Фудбалери Војводине наступају у саставу: Кордић, Милетић, Росић, Панков, Настић, Секулић, Малбашић, Максимовић, Мелег, Бабић, Трујић.

Утакмица је почела. Први напад имају фудбалери Војводине.

2. минут: Први корнер на утакмици извели су играчи домаћег тима, интервенисао је Луковић, па је убрзо уследио и други. Овај пут је знатно лошије изведен, па Луковић лако отклања опасност.

4. минут: Трећи корнер за Војводину и велика шанса за Панкова. Чинило се да је био офсајд, али заставица није подигнута. Међутим, лоша завршница домаћих, остаје исти резултат.

Звезда за сада највише прети по левој страни. У једном тренутку Катаи је одлично прошао и снажно упутио пас ка средини казненог простора, али лопта не стиже до наших нападача. Са друге стране Војводина игра агресивно, покушава да изврши притисак на одбрану нашег тима, али за сада без конкретног учинка.

14. минут: На неких 35 метара од гола Кахримана свиран је фаул за Војводину, али после ударца Малбашића лопта завршава високо на трибинама.

19. минут: Мало је фалило да из безазлене ситуације Војводина поведе и то аутоголом Луковића. Капитен нашег тима је уклизао како би пресекао пас, међутим, лопта након његове интервениције прелеће истрчалог Кахримана, али на срећу само корнер за домаће.

21. минут: Мелег изводи прекид искоса са десне стране, али Ибањез отклања опасност без већих проблема.

24. минут: Покушао је Плавшић ударцем са 25 метара, али само корнер. Извео га је Ибањез, али нема опасности за домаће.

30. минут: Други корнер за Звезду. Лопта се одбија до Плавшића, а затим сјајно покушава Вијеира. Одлично интервенише Кордић и чува мрежу домаћих. Ово је била највећа шанса на утакмици!

32. минут: Нови корнер за домаће после интервенције Ле Талека. И овај пут су сигурни Луковић и Кахриман.

38. минут: Узаврела је ситуација на средини терена након дуела Секулића и Плавшића, умешали су се и остали играчи оба тима, али на крају по жути картон добијају два играча чији је дуел и изазвао чарке на терену.

40. минут. Корнер изводи Ибањез, скаче Ле Талек, али лопта одлази ван терена.

Крај првог полувремена.

Почиње друго полувреме у Новом Саду, нема измена.

50. минут: Грешка Кордића је прошла некажњено.

52. минут: Волеј Виеире иде поред гола.

55. минут: Каква прилика за Уга Виеиру! Зицер! Оклевао је, дриблао, био сам, а затим лоше шутирао, Кордић сигуран, хвата „живу“ лопту! Најбоља шанса на мечу, до сада.

60. минут: Каква акција, Звездин плес у Новом Саду! Сјајан ударац Ле Талека, нова парада Кордића! Феноменални Бабунски и Срнић.

64. минут: Трујић је пролетео поред Луковића, али није знао шта ће у наставку акције! Доналд прекида напад Впјводине и отклања опасност. Нови жути картон за Војводину.

68. минут: Леп дриблинг Катаија, али је без икакве потребе наставио да дрибла и упропастио опасну шансу. Непотребан потез Катаија.

81. минут: Уууух Давид Бабунски је подигао Нови Сад на ноге! Феноменалан дриблинг, затим и ударац у супротан угао, али лопта иде тик поред стативе! Браво, Давиде! Велика штета.

89. минут: Грешка Петковића, контранапад Војводине, Ашћерић је шутирао јако слабо главом, лак плен за Кахримана.

Три минута надокнаде у Новом Саду.

93. минут: Лућо Ибањез из корнера директно у гол, Кордић некако спасава Војводину! Сумњива ситуација је преходила корнеру!

Крај меча у Новом Саду. Црвена звезда се засутавила на 24 узастопне победе ремијем без голова на „Карађорђу“.

Повезане вести

11 comments

djole bari 91 апр 3, 2016 at 01:58

DRAGANE, RISTIĆA BOŽOVIĆ NE VIDI NA MESTU KOJE ON ŽELI DA IGRA I KOJE JE DO SADA IGRAO.ON GA VIDI, PO MOM MIŠLJENJU, KAO LEVOG BEKA A TU JE IBANJEZ NEPRIKOSNOVEN I ŠTETA JE DA DEČKO SEDI NA KLUPI I NE NAPREDUJE JER POSEDUJE TALENAT.BEZ IKAKVE ZLE NAMERE,JA KAO I SVI MI KOJI OVDE IZNOSIMO MIŠLJENJE ŽIVIM ZA ZVEZDU I GLEDAM ISKLJUCIVO NJEN A NE POJEDINACNI INTERES BILO KOGA. POZDRAV.

Reply
Delija mp апр 3, 2016 at 01:18

Mislim da je ovo bila nesto lezernije igra koja ne sme da nam se ponovi, moralo je posle toliko pobeda i ovo da se desi.Nadam se da ce Katai i ostali da budu bolji iz kola u kolo.Na kraju sezone obavezno jedan spic,posto mi Sikimic ne uliva poverenje i treba mu se zahvaliti.Babunski ima kvalitet treba ga polako uvoditi decko je odlican, veruejm da cemo i njegovog brata dovesti na leto.
Sada definitivno dati sansu mladjima

Reply
SVE PJANO21 апр 3, 2016 at 00:00

Đole Bari, sve si u pravu, samo bi ostavio Ristića od svih koje su nabrojao, mada verujem da će svi ostati, na žalost.

Reply
djole bari 91 апр 2, 2016 at 20:36

ŠTETA, BILI SMO BLIZU REKORDA.ONO ŠTO JE GOLIM OKOM VIDLJIVO: PETKOVIĆ SKORO SVE ŠTO RADI RADI POGREŠNO, OD IZVODJENJA AUTA,MARKACIJE,PREDAJE LOPTE,LOGICNOG POTEZA. LUKOVIĆ TEŠKO DA MOŽE I U LIGI VETERANA DA IGRA OVAKO KAKO SADA TO RADI,TREBA MU ZAHVALITI I DATI PRILIKU DA RADI U KLUBU.U SUPROTNOM OD EVROPE NEĆE BITI NIŠTA JER ON IGRA KRIMINALNO NA NAJOSETLJIVIJEM MESTU U EKIPI.DONALD MORA DA BUDE BLIŽE GOLU,DEFANZIVNO IGRA FANTASTICNO ALI UOPŠTE NE KORISTI ODLIČAN ŠUT. KATAI OČAJNO IGRA U NASTAVKU SEZONE,ŠETA NA TERENU,NEZAINTERESOVAN,LOŠ. SRNIĆ BORBEN ALU MU NIŠTA NE IDE,JEDNU AKCIJU NIJE NAPRAVIO U NASTAVKU SEZONE.PLAVSIC IMA ŽELJU, ELAN,ALI PUNO TEŽE IGRA KAD IMA STRIKTNU MARKACIJU KAO DANAS.MISLIM DA U NASTAVKU TREBA DAVATI VIŠE ŠANSU STOJANOVIĆU U ZADNJOJ LINIJI.NA KRAJU PRVENSTVA TREBA DOVESTI ISKUSNOG ŠTOPERA,JEDNOG IGRAČA U MANEVRU SA OFANZIVNIM KARAKTERISTIKAMA,JEDNOG ŠPICA DRUGACIJIH KARAKTERISTIKA OD VIEIRE,JAKOG U SKOKU I OPASNOG KOD PREKIDA.IZ KLUBA TREBA DA ODU PETKOVIĆ, LUKOVIĆ, KATAI,SIKIMIĆ,RISTIĆ,ORLANDIĆ,GAVRIĆ,CVETKOVIĆ I CAKI STOJANOVIĆ.

Reply
Dragan апр 3, 2016 at 01:36

Sto Ristic?????

Reply
dusan апр 3, 2016 at 23:15

sto katai???

Reply
Djole-Jagodina апр 2, 2016 at 20:32

Niz je prekinut i to je najmanji problem.Mislim da vise mora da zabrinjava cinjenica da se igra usporila,da je agresivnost nestala.Moralo bi ranije da se zavrsi prvenstvo to jest osigura titula a da onda uigravamo ekipu za kvalifikacije.Ovako neznam kako ce biti na leto.Stoperi nula,bek desni isto a i u sredini ne blistamo.O Kataiju nebih trosio reci.Svi mi volimo Zvezdu ali neko mora na vreme da povede racuna da ne bude kasno

Reply
SVE PJANO21 апр 2, 2016 at 20:11

Iskreno se plašim šta će biti na leto u Evropi, ovo mi ne uliva nadu. Nije mi jasno šta Božović pokušava sa Sikimićem. Kataiu treba hlađenje, malo je umislio da je zvezda. Videćemo u sledećem derbiju da li vredimo ili ne.

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга апр 2, 2016 at 20:11

Овако слабом игром, најслабијом у наставку сезоне ЗВЕЗДА и није могла да победи. Очито је да Звезда нема тим, а ни игру којом би се могла супротставити просечним европским клубовима. Друга је ствар што ми звездаши живимо у заблуди како имамо тим из „снова“. Све слабости овог тима су показане против просечне Војводине.

Све има свој крај, па и Звездине победе у низу. Најслабији су били они играчи од којих се највише очекивало – Катаи, Вијера, па остали редом. Сикимић рецимо није
ни знао за који клуб игра. ШТЕТА!

Reply
josif апр 2, 2016 at 20:03

Utakmica bez rezultatskog znacaja za obe ekipe.Umesto da se igra leprsav fudbalza oko,da se igra za gol vise i razgali publika mi gledamo 100 nepreciznih dodavanja,vidimo lencuge Petkovica i Kataija kojima se netrci,o Sikimicu sta reci,covek sa 35 god je debitant,Vijera se folira,glumi veliku zvezdu.Tako u evropu nemoze,sa ovakvim dekadentnim fudbalom,zato nam se posle desava kairat i cernomorec.Pozz.MKd

Reply
Lukas апр 2, 2016 at 23:54

Sta hocete vise…?

Reply

Leave a Comment