Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Лазић нови рекордер клуба по броју утакмица у евро такмичењима

Вршилац дужности капитена Црвене звезде, Бранко Лазић, од четвртка је нови рекордер клуба по броју одиграних утакмица у европским такмичењима.

Борбени бек екипе са Малог Калемегдана у поразу од Дарушафаке уписао је своју 74. евро утакмицу у црвено-белом дресу и срушио рекорд Предрага Богосављева који је одолевао 27 година, од 1. фебруара 1989. године када је Звездин дугајлија стигао до 73. наступа на мечу против Сарагосе у Шпанији у међународном Купу Радивоја Кораћа. Бранко Лазић је у то време био сасвим мала беба од петнаестак дана.

Занимљиво, Вук Радивојевић је био надомак рушења овог рекорда, али се зауставио на 72 наступа у дресу Црвене звезде и то 19. фебруара 2013. године против Галатасараја у Истанбулу у последњем колу друге фазе Еврокупа.

Звездиној десетки је ово већ пета сезона у клубу, по чему је играч са најдужим стажом у садашњем саставу. Такође има и далеко највише одиграних утакмица од свих актуелних првотимаца црвено-белих и врло близу је јубиларној 300. утакмици. За такав подвиг потребно му је још шест мечева, а када то оствари још једном ће исписати историју Црвене звезде, јер ће се пробити на 10. место вечне клупске листе и потиснути Стевана Караџића на 11. позицију.

Лазић ове сезоне у Евролиги има просек од 4,3 поена уз одличне проценте шута за три поена (41,2 одсто) и са линије слободних бацања (86,4 одсто), док је у АБА лиги бележио 6,3 поена уз такође врло висок проценат шута за три поена од 41,9 одсто. Пораз од Дарушафаке на крају уопште није био кобан по питању пласмана Звезде у ТОП 8, осим што је мало удаљио екипу од боље позиције у групи и евентуално лакшег ривала у четвртфиналној серији.

Треба ли и напоменути да смо о обарању клупског рекорда по броју утакмица у Европи, прво смо сазнали од Жарка Дапчевића Дабе, верног статистичара свих Звездиних достигнућа и највернијег навијача црвено-белих, који ретко пропушта било коју утакмицу актуелног шампиона Србије и АБА лиге.

Повезане вести

Leave a Comment