Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле путују у Врбас са финалом плеј-офа у подсвести

Пред Звездиним кошаркашицама је реванш меч полуфинала плеј-офа у Врбасу и прилика да већ у четвртак обезбеде пласман у финале. Меч се игра у Центру за физичку културу “Драго Јововић“ са почетком у 19 часова и 30 минута.

Још увек се сумирају утисци након фантастичне утакмице у суботу, која је обиловала преокретима, великом драмом, лепим потезима и на крају одлучена тројком Снежане Чолић у последњој секунди продужетка за победу Црвене звезде од 74:71 и вођство у серији од 1-0.

Меч је био потпуно атипичан од онога што се очекивало пре његовог почетка. Звезда није могла да рачуна на Наташу Ковачевић, док се Снежана Богићевић повредила већ после два минута игре, што је знатно умањило убојитост екипе Драгана Вуковића у нападу, а уз то ни капитен Александра Катанић и крилни центар Мина Ђорђевић нису имале свој дан. Због тога су сав терет на себе преузеле Катарина Зец и Снежана Чолић одигравши меч за памћење. Захваљујући њиховој рафалној паљби Звезда је убацила 14 тројки и на крају добила меч, иако је Врбас имао дупло више погодака за два поена, 15 скокова више и знатно већи индекс. Црвено-беле су се извукле из тешке ситуације и добиле много више од ове победе на психолошком плану уз уверење да могу и до још једног трофеја с обзиром да је екипа Кораћа показала велику рањивост и након кикса у купу тешко извукла тријумф против Вршца на почетку своје полуфиналне плеј-оф серије, иако коначан резултат те утакмице не показује да је било тако.

О партији Звездиног тандема Зец-Чолић још дуго ће се причати. Заједно су убациле 51 од 74 поена, 12 од 14 тројки, забележиле 12 од 19 асистенција и 50 индексних поена од 72 тимска. Катарина Зец је стигла до личних рекорда у црвено-белом дресу по броју поена (27), асистенција (6), убачених тројки (6) и минута у игри (42), док је Снежана Чолић исто успела да уради у дресу нашег најтрофејнијег клуба по броју поена (24), индексу (31), убаченим тројкама (6) и минутажи (45).

1v;

На другој страни Врбас је утакмицу одиграо са свега шест кошаркашица, док остале нису улазиле у игру. Сигурно је да ће жалити за пропуштеном приликом Миљане Џомбете која је у регуларном делу могла да донесе тријумф да је била прецизна у шуту. Ово је већ четврти њихов пораз у сусретима против Звезде у четири утакмице ове сезоне. Црвено-беле су их добиле два пута у лигашком делу шампионата (69:55 и 74:72), затим у недавном финалу Купа Милана Циге Васојевића управо у Врбасу (71:66) и сада у најнеизвеснијем мечу полуфинала плеј-офа (74:71), дакле три пута у тесним завршницама, што говори и о победничком менталитету који Звезда стрпљиво гради.

Ако кошаркашице Врбаса не падну на психолошком плану после свега тога, а Звезда је сада у великој предности у том сегменту пред ново гостовање, биће веома тешко још једном их добити у њиховој дворани пред пуним трибинама које се очекују без обзира што се меч игра у четвртак. Црвено-беле имају већи број кошаркашица које могу да дају велики допринос у игри, али и Врбас је у Београду показао да поред Иване Јововић, Наташе Мијатовић и Миљане Џомбете може да се ослони и на Милицу Радоњић, Полону Залар и Машу Јанковић. Сада ће бити под додатним оптерећењем, јер пораз значи и крај сновима о још једном финалу.

Звезда као бољи скакачки тим не сме себи да дозволи ситуацију са прошле утакмице у којој је Врбас покупио толико лопти више под кошем и стигао до дупло више погодака за два поена. То је кључна ствар на коју се мора обратити пажња, јер тројке ће врло тешко поново извући екипу уколико се нађе у сличној ситуацији. Оваква револверашка представа Катарине Зец и Снежане Чолић у шуту са дистанце је подвиг који се не дешава утакмицу за утакмицом или је то велика реткост, али сигурно не бисмо имали ништа против да поново буде тако са истим епилогом. Ипак, биће знатно лакше уколико свака Звездина кошаркашица пружи најбоље од себе у овом тренутку и тако растерети ударни тандем. Мина Ђорђевић и Александра Катанић сигурно могу много боље, а као “икс фактор“ у први план би поново могла да искочи Невена Наумчев или Ивана Катанић.

Ово је велика прилика за црвено-беле да стигну не само до финала, већ и до самог краја, зато треба да пруже све од себе у наредних двадесетак или нешто више дана и покушају да пригрле и други трофеј у сениорској конкуренцији, што би био огроман успех имајући у виду просек година овог тима. Уједно би освајањем титуле клуб успоставио тоталну доминацију под обручима у Србији, јер се очекују пехари и у кадетској и јуниорској конкуренцији, а то би већ био потпуни повратак на некадашње позиције када Звезда у Србији није имала себи раван тим у свим категоријама.

                         ВРБАС МЕДЕЛА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                 ДРУГА УТАКМИЦА ПОЛУФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА

                              ЧЕТВРТАК, 31. МАРТ 2016.

                ЦФК ДРАГО ЈОВОВИЋ – ВРБАС, 19:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment