Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Ипак без Митровића против Турака

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић одлучио је да утакмица против Дарушафаке ипак не буде повратничка за капитена екипе Луку Митровића после вишемесечне паузе због тешке повреде.

Стратег шампиона Србије и АБА лиге за Моцарт спорт је објаснио због чега Лука неће истрчати на паркет већ у четвртак у мечу који би Звезди могао да донесе пласман међу најбољих осам клубова на Старом континенту.

– Да, имао је ту повреду скочног зглоба, која га је мало успорила, али сада је све у реду и то је најважније. Тренираће са нама нормално, он је радио добро док нас није било, али га је задесио тај незгодни тренутак. Ништа озбиљно није било, али довољно да не може да тренира пуним интензитетом – истакао је Радоњић, а затим наставио:

– Током недеље која је пред нама биће одрађена адекватна анализа његових тренутних способности, када ће бити утврђено колико ће Луки бити потребно времена да дође у оптималну форму и да се врати на терен. Више ћемо знати до краја недеље, али сигурно ће пропустити Дарушафаку.

У сваком случају датум Митровићевог повратка на терен је јако близу, али се сада нигде не жури, јер екипа улази у мирнији ритам од једне утакмице недељно, а остали играчи су спремни за нове изазове.

– Добро је све, прошли смо без повреда. Играчи су имали слободан дан у суботу да се мало одморе и сада су сви спремни за почетак циклуса пред утакмицу са Дарушафаком која нам је јако важна. После онаквог ритма из каквог смо управо изашли много нам значи то што смо Цедевиту добили у две утакмице и тако себи скинули терет с леђа, да након повратка из Краснодара морамо да играмо и трећи меч, па онда да се спремамо за Дарушафаку. Овако су сви добили шансу да рекуперишу енергију и своје мисли усмере само на меч са Дарушафаком. Сада је важно да све добро припремимо за меч у четвртак – рекао је Радоњић за Моцарт спорт.

Повезане вести

Leave a Comment