Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

До прве плеј-оф победе на крилима Делија

Рукометаши Црвене звезде успешно су почели такмичење у плеј-офу тријумфом против Слоге на домаћем терену резултатом 26:20 (13:10). Црвено-бели су водили готово током целог меча, у наставку одржавали лепу предност и сигурном игром уписали прву плеј-оф победу.

Овације са трибина пред почетак утакмице добио је тренер црвено-белих и наша рукометна легенда Ненад Перуничић. Делије су у великом броју дошле у Шумице да подрже екипу на почетку плеј-офа, нису жалили грла и дланове и током целог меча давали су ветар у леђа екипи у походу ка првим бодовима у доигравању за шампионски трофеј. Рукометаши екипе из Љутице Богдана су у таквој атмосфери пронашли додатни мотив да се реванширају Слоги за два пораза ове сезоне у Супер лиги.

Звезда је од почетка наметнула свој ритам, стигла до предности од три гола преко расположених Шотића и Радосављевића, који су са крилних позиција тресли Миленковићеву мрежу. Урош Радосављевић је био изузетно расположен на почетку постигавши чак четири од првих шест Звездиних погодака. Ипак, гостујући тим је још једном показао колико је неугодан ривал. Преко Давора Лаковића успели су да поравнају на 6:6.

1to,

Након тога је наступио период у коме ниједан тим није успео да се одлепи на већу разлику, али то није дуго трајало. Нови налет Звезде и серија од 3:0 доносе предност од 11:8. Радосављевић је својим петим поготком вратио вођство, затим сјајно асистирао Шотићу за популарни “цепелин“, да би након тога Дејан Бабић затресао мрежу. Уследиле су сјајне асистенције Драгутиновића и Мандића за Бабића и Шотића, тако да црвено-бели тим стиже и до +4 (13:9) у финишу првог дела сусрета, а до краја је Давор Лаковић успео да смањи на 10:13.

У наставку су црвено-бели сигурном игром одржавали осетну предност која није падала испод три гола разлике. Радосављевић је сигурном руком реализовао седмерце, Тодоровић се уписао у стрелце, Мандић асистирао Бојичићу за погодак, а када је најбољи стрелац екипа Александар Драгутиновић погодио у 43. минуту, екипа Ненада Перуничића побегла је и на +5 (19:14).

1ba

Одбрана је одлично функционисала, Драгутиновић у нападу пронашао Бабића, који је до краја успео да постигне неколико погодака, а на другој страни је Дејан Златановић одбранио седмерац Спасићу. Домаћи тим је константно морао да држи висок ритам игре, поучен лошим искуствима из претходних дуела, јер је Слога претила да казни сваки пропуст из сенке. Ипак, на овом мечу нису могли да парирају расположеној црвено-белој чети, која је заиграла још боље. Капитен Тодоровић је ефектним поготком са дистанце вратио предност од пет разлике, затим је Бабић у контри повисио и на 24:18, да би гости смањили преко Лаковића.

Ипак, Драгутиновић још једном одлично проналази Бабића који не греши, а затим Радосављевић у контри доноси и највећу предност од 26:19, коју су гости из Пожеге смањили у финишу и поставили коначан резултат после утрчавања Андрејевића.

Урош Радосављевић је сјајном партијом дошао до признања за најбољег актера утакмице у домаћем тиму. Постигао је осам голова, а пратио га је Дејан Бабић, који се шест пута уписао у стрелце, док је Младен Шотић четири пута био прецизан. У гостујућем саставу по четири пута су мрежу погађали Давор Лаковић, Душан Мирић и Душан Андрејевић.

1man

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СЛОГА 26:20 (13:10)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 700. Судије: Бранка Марић (Панчево) и Зорица Машић (Зрењанин). Искључења: Црвена звезда 6, Слога 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 4 (4), Слога 3 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 4, Бојичић 2, Радосављевић 8 (4), Драгутиновић 1, Гачевић, Столић, Антељ, Милосављевић, Златановић, Тодоровић 3, Николић, Мандић 2, Бабић 6, Кљајић.

СЛОГА: Раковић, Стевановић, Делибашић 2, Спасић 1, Пернар, Миленковић, Стојчић, Петровић, Павловић 3, Андрејевић 4, Бојанић, Калтак 1, Гојковић 1, Мирић 4 (1), Димитријевић, Лаковић 4.

Звезда је захваљујући најубедљивијој победи у 1. колу одмах избила на чело табеле, а у следећој такмичарској рунди гостује у Суботици против Спартак Војпута. Црвена звезда се захваљује својим навијачима на сјајној подршци у мечу против Слоге уз наду да ће таква атмосфера на трибинама бити до краја сезоне.

Повезане вести

2 comments

РУК мар 27, 2016 at 22:13

Честитке!

Reply
Ivan мар 27, 2016 at 22:03

Bravo momci- samo gazite i ostanite na 1.mestu do kraja! Bravo i za navijače!

Reply

Leave a Comment