Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисткиње славиле на гостовању против Сенте

Бранилац титуле забележио је нову победу у шампионату Србије за даме. Црвено-беле су славиле на гостовању против вицешампиона Сенте Јордо у 7. колу резултатом 9:7 (4:2, 2:4, 1:0, 2:1).

Традиционално тешко гостовање у Спортском центру “Језеро“ пред око 50 гледалаца ипак је припало црвено-белом тиму, иако су домаће ватерполисткиње пружиле жесток отпор и највише намучиле Звезду ове сезоне у домаћим такмичењима, о чему сведочи и тријумф од само два гола разлике, што је најмање ове сезоне за првака Србије, који је забележио све победе у првенству и купу – укупно 18 у 18 утакмица.

Прва деоница припала је екипи Милоша Брадића резултатом 4:2. Одговор Сенте није се дуго чекао. До полувремена је домаћи тим поравнао на 6:6 и очекивала се велика борба у наставку против мотивисаног ривала. Други део меча донео је знатно тврђу игру. Чувар мреже црвено-белих, Емилија Александровић, није савладана у трећој четвртини. Гостујући тим је заиграо знатно чвршће у одбрани, нису ни играчице Сенте заостајале у том сегменту, али су црвено-беле успеле да поведу са 7:6. У последњој деоници Звезда је успела да реши меч, допусти ривалу само један погодак у наставку меча и упише нове бодове којима се још више приближила освајању прве позиције у лигашком делу сезоне.

Најефикаснија у Звездином тиму, уједно и на утакмици била је Јована Дујовић са четири поготка. Тијана Јаковљевић је два пута затресла мрежу, док су се по једном у стрелце уписале Ивана Ћоровић, Теодора Рудић и Исидора Дамњановић. Три поготка за Сенту постигла је Жока Патаки, два пута се уписала Агнеш Тот, а по једном Лолита Авдић и Кристина Кинчеш.

СЕНТА ЈОРДО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:9 (2:4, 4:2, 0:1, 1:2)

Базен: СЦ Језеро. Гледалаца: 50. Судије: Ђорђевић и Кнежевић. Искључења: Сента Јордо 5, Црвена звезда 3.

СЕНТА ЈОРДО: Јухас, Авдић 1, К. Молнар, Ленђел, Кинчеш 1, К. Ситаш, Д. Ситаш, Х. Молнар, Тот 2, Патаки 3. Тренер: Ласло Тот.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Александровић, Миловановић, Пантовић, Ћоровић 1, Дујовић 4, Лука, Рудић 1, Дамњановић 1, Јаковљевић 2, Вујовић. Тренер: Милош Брадић.

Црвено-беле воде на табели са максималним учинком од седам победа и 21 освојеним бодом. До краја лигашког дела такмичења остале су још три такмичарске рунде, а у следећем колу Црвена звезда дочекује другопласирани Врачар који тренутно на табели заостаје за лидером пет бодова.

Повезане вести

Leave a Comment