Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Виеира: Ово нам је животна прилика да се упишемо у историју европског фудбала

Голгетер Црвене звезде Уго Виеира већ дуже време је у жижи фудбалске јавности због сјајне серије од девет узастопних утакмица на којима је успео да погоди мрежу и то 13 пута. Тиме је себе чврсто уткао у Звездин рекордни низ од 24 узастопне победе о чему претходних дана бруји цела планета.

Нападач црвено-белих за Новости истиче да му је обарање Бенфикиног европског рекорда од 29 победа у низу далеко испред личних достигнућа.

– Много ми је важније да Звезда надмаши рекорд Бенфике него ја Вардијев. Голови су за мене нормална ствар, радим то целог живота. Али цео тим је на прагу да уради нешто што није нормално! Можемо да оборимо рекорд стар скоро пола века, то је животна прилика свих нас да се упишемо у историју европског фудбала. Вероватно нико од нас неће имати шансу за тако нешто. Где год будемо играли.

Уго је због паузе у шампионату Србије скокнуо до Португалије како би обишао фамилију, али једва чека повратак у Београд.

– Људи можда нису свесни колико је тешко везати три-четири победе, а не 24. Било где на свету, у Србији, Португалији, Кини… Пише се о томе и у Европи, зову ме људи из САД, Бразила. И једва чекам да се вратим у Београд и спремам за утакмицу са Војводином.

Најбољи стрелац Супер лиге Србије са 19 погодака нема поверење у португалске медије са којима је имао нека лоша искуства.

– Изврћу моје речи, некад и један зарез направи велику разлику у контексту. Нисам глуп да тврдим како сам најбољи играч у историји клуба. То је чиста глупост, коју је направио један новинар. Па Звезда је била првак Европе, има толико легенди… Морао бих два пута са Звездом да освојим Лигу шампиона како бих конкурисао за тако нешто. Португалци ми стално потенцирају и причу око националног тима, да ћу да играм са Роналдом. Рекао сам им да од сада причам само на терену.

Као једну од кључних ствари за константне победе црвено-белих, Уго истиче сјајну атмосферу у екипи.

– Атмосфера у екипи је изванредна, то не може да се купи никаквим новцем… Чак и они који одлазе, попут Вулета и Грује, остају део наше породице. Битно је да у тиму имаш добре играче, али и да они буду добри људи.

Пред Виеиром и Звездом су нови изазови, освајање титуле, продужетак серије погодака на што више мечева, признање за најбољег стрелца лиге, јуриш на Бенфикин рекорд од 29 узастопних победа, обарање клупског рекорда целе екипе по броју и просеку голова у једној сезони, још много тога, а круна свега била би пласман у групну фазу Лиге шампиона.

Повезане вести

6 comments

ZVEZDAS мар 29, 2016 at 14:48

NAKI SISARKO ODAKLE SI TI MENI BRAT JA SAM ALBANAC IS MAKEDONIJA A TI SI MOZDA IS CRNE GORE A MOZDA SI I SRBIN

Reply
NESAT мар 28, 2016 at 23:05

NAKI SISARKO CEKAM TVOJ ODGOVOR DA MI ODGOVORIS PRET SVIMA STA SE KRIJES ZA MENE ZENSKE A I PROSTETUKE SE KRIJU MUSKARCOJ TO NIKADA NE RADE BUDI MUSKARAC CAO

Reply
NESAT мар 28, 2016 at 22:36

NAKI SISARKA MORAM DA TI KAZEM SINA MI MALOK PRAVI SI SISARKA DA TE PITAM SISARKO JEDNA DOKLE ZVEZDA JE BILA PRIJA SEST GODINA U KOJU EVROPU JE IGRALA STA E OSVOILA ZA TEJ GODINE FALA BOGU JENDU TITULU ZA LEKA PA PARTIZAN DOMINIRAO U FUDBALU U CELOM SRBIJU OVO TI KAZEM ALI DUSA ME BOLI JER SAM VELIKI I OKORELI ZVEZDAS ALI JA VIDIM UVEK PRAVO A TEBE SISARKO BOLI TE ISTINA A MENE KAO ZVEZDASA ISTINA ME NE VREDZA I JOS JEDAN PUT NEMOJ DA ME KUNES U SINA A IMAM TRI SINA IMACES VELIKI I OGROMNI PROBLEM SAMNOM JA SAM MUSKARAC AKO HOCES DA TI DOKAZEM TO
NESO PARIS FRANCIJA

Reply
Naki Šišarka мар 28, 2016 at 14:51

bože! pričaj dalje ljubi te brat…šta mai u Parizu sina ti!? 😉

Reply
NESAT мар 27, 2016 at 17:40

nesat ja si izvinjavam ispustijo sam neke reci i pogresijo u pisajne postovani zvezdasi viera je postigao trinaest golova u nizu svaku utakmicu toje za postovajne i svaka mu cast ali meni kao zvezdas okoreli meni su bitni titule i duple krune toest osvajanje kupa jerbo to to se pise i broij u zvezdinoj istoriju i tepehare ostaju na zvezdin muzej ja cu da se dicim za mojom zvezdom kad nekad bezalismo deset puta vise ot partizana sa titulama i peharima kupa rekorde ponekad se i zaboravlaju ja kao neso kad se protivim sa partizanovcima pitam koliko ste titula osvojeli koliko kupova toest pehara o svojeli i tad sam radosan a moja familija puno vas pozdravla familija neso is pariza komsija le taleka koj sad igra u zvezdu a naj bitno pitam koje do sad osvoijo svetski prvak i evropski samo smo mi zvezdasi osvoili

Reply
NESAT мар 27, 2016 at 16:51

postovano redakciju golove tinaes golova uzas stonik u jelen ligu nisu rekord se broji osvojene titule duple titule toest titula i plus osvoen kup za mene kao navijac zvezde prestavlaju rekord daj da bog da da bezimo deset titula vise ot partizana ja cu da se dicim sa mojom zvezdom a isto vazi i za kupove jerbo to se broi za uvek rekorde po nekad se zabojavlaju hvalavam puno zvezdasi pozdrav

Reply

Leave a Comment