Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић и Штимац: Заслужено су славили

Напоран ритам утакмица оставио је трага на екипу Црвене звезде, тако да на гостовању у Краснодару против Локомотиве нису могли да пруже партију на свом нивоу.

Уз то је домаћи састав играо веома чврсто у одбрани, где није било пролаза, посебно у другом полувремену, па су црвено-бели имали знатно више изгубљених лопти од овосезонског просека, што су уз лош проценат шута за три поена били и највећи пропусти у игри. Звезда је у Краснодару имала и подршку својих присталица из Русије, који су у пар наврата успели да надјачају навијаче домаће екипе.

Тренер шампиона Србије и АБА лиге, Дејан Радоњић, био је свестан узрока слабије партије свог тима:

– Честитам Локомотиви на победи и пласману у ТОП 8 фазу. Одиграли смо утакмицу са мањком енергије, са лошом концентрацијом. На самом старту утакмице, играли смо добро у одбрани, али са пуно грешака у нападу. Како је време одмицало, изузетно квалитетан састав Локомотиве је контролисао утакмицу, и на крају потпуно заслужено дошао до победе.

1k[,

Владимир Штимац, јунак друге утакмице полуфиналне серије АБА лиге против Цедевите на гостовању у Загребу и овога пута је пружио врло добру партију. Чини се да је разговор са Радоњићем пре меча са Цедевитом деловао на Звездиног центра као невероватан стимуланс, тако да је у Краснодару са 17 индексних поена био најкориснији Звездин кошаркаш. За 17 минута у игри убацио је девет поена уз пет скокова и две асистенције, без изгубљене лопте уз шут за два поена 3/4, са линије слободних бацања такође 3/4.

– Честитке Локомотиви на сјајној утакмици. Одиграли су боље од нас и заслужили победу. Није лако играти против оваквог, сјајног тима. Уз све то, провели смо у путовањима последњих седам дана, и заиста је било тешко доћи у Русију и одиграти овакав меч са тимом попут Локомотиве – истакао је Штимац.

Штета што црвено-бели нису смањили разлику на испод 14 како би били успешнији у кругу од Локомотиве уколико на крају оба тима заврше са истим бројем бодова. До краја такмичења у групи Е ТОП 16 фазе Евролиге Звезди су остале још две утакмице – против Дарушафаке на домаћем терену следећег четвртка у Арени од 20 часова и гостовање Цедевити у последњем колу. Екипа ће по повратку из Русије коначно моћи мало да се одмори, јер сада више нема напорног распореда утакмица на два фронта с обзиром да је почетак финалне серије АБА лиге заказан за крај следећег месеца.

Повезане вести

Leave a Comment