Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Човић: Судије треба да се опусте, Камникару више нема места у АБА лиги

После друге победе над Цедевитом, Небојша Човић је био задовољан оствареним резултатом и пласманом у финале АБА лиге које ће се играти за нешто мало више од месец дана.

– Сви мечеви када се приближите завршници неког такмичења су важни. Наравно, ако све буде како треба, Црвена звезда је овом победом обезбедила учешће у Евролиги у сезони 16/17, што је био наш циљ и овом победом у серији 2-0 обезбедили смо више времена да можемо да радимо и посветимо се завршници Евролиге.

Незаобилазна тема био је и комесар за суђење Алеш Камникар, на кога је шампион АБА лиге имао много примедби током ове сезоне.

– Црвена звезда је од почетка истицала шта је проблем нове Јадранске лиге. Кључни проблем те лиге је Алеш Камникар. Без обзира што смо ми победили морам да кажем да је критеријум суђења у првом полувремену био врло, врло проблематичан и то двојице – Јавор и овај његов пратећи елемент Петек. Пукл је одсудио евролигашки, већ се то нешто мало кориговало у другом полувремену и оно што је јако смешно, што прати ову лигу већ годинама уназад, када покажете шта су недостаци и аргументујете те недостатке, онда вам причају да вршите притисак, да радите ово или оно, али добро. Све се на крају крајева добро завршило, што не значи да смо ми заборавили и да ћемо заборавити све ово што се догађало. Значи Камникару више места у регионалној лиги нема. Он је завршена прича. Надам се да ће ова два млада човека, а то су Новосел и Чабаркапа, у идућој сезони, заједно са свима нама, обезбедити једну нову формулу и нове људе који ће се бавити тим послом. Значи и судије треба да се опусте, јер Камникара више нема – истакао је Човић након великог тријумфа у Загребу.

Повезане вести

Leave a Comment