Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Ле Талек: Део сам дивне приче!

Након доброг летњег прелазног рока током којег је ангажовано неколико сјајних странаца који су били носиоци Звездине игре током јесени, клуб је и ове зиме погодио са појачањима.

Дамјан Ле Талек је био једна од централних фигура утакмице у Новом Пазару, и можда му је то, по неким оценама, била и најбоља партија у Звездином дресу.

– Како да човек не буде задовољан после осам голова у два меча, и обарања клупског и националног рекорда? Ово је стварно невероватна, дивна прича које сам део постао и ја. Што се моје игре тиче, мислим да напредујем, да то из меча у меч изгледа све боље, али и да наравно има још доста простора за напредак. Драго ми је што сам почео и да погађам и да на тај начин доприносим екипи и овим победама и обарањем рекорда – рекао је Ле Талек, који је и након утакмице био пун утисака.

Свој први гол постигао је главом, у дебију за дрес Црвене звезде, а неколико недеља касније, поново се уписао у стрелце.

– Срђан Плавшић ми је сјајно асистирао и хвала му на томе. Иначе, у том моменту сам га дозивао да ми асистира, и то речима „Меси, Меси“. Иако га сви зову „атомски мрав“, ја га зовем „Меси“ и на тренинзима и на утакмицама. Дугујем му велику захвалност за тај гол који сам постигао. Дечко је заиста велики потенцијал и одличан играч, а конституцијом и начином игре мало подсећа на Месија па га ја, ето, тако зовем – открио је Ле Талек.

Осим гола, Француз је убележио и асистенцију која му је, такође, веома драга.

–  Презадовољан сам јер сам имао прилику да помогнем Хугу да постигне гол, још један у серији. Била је то занимљива ситуација, нашао сам се на крилу и дао сам све од себе да претрчим противника. У моментима када сам схватио да је Хуго унутра, почео сам да губим снагу, па сам опалио по лопти како би он до ње стигао пре голмана. Он је то добро искористио и пласирао је у мрежу – присетио се Ле Талек.

Повезане вести

1 comment

dexy122 мар 23, 2016 at 23:01

Le Talek fenomenalno pojacanje. Poprilicno sam siguran da je bio najbolji igrac protiv Pazara. Asistencija, gol, i fenomenalna igra u odbrani i veznom redu. Definitivno kvalitet za evropsko takmicenje. Edson je bio solidan u ovoj utakmici, kao i Lukovic posle gola, ali raduje me sto je Rendulic dobio minute. Mislim da zasluzuje sansu jos u klubu.

Reply

Leave a Comment